2024. március 28., csütörtök

Négyszázezer euró zöldmezős beruházások támogatására

Bojan Pajtić vajdasági kormányfő szerdán nyújtotta át négy, a tartomány területén beruházó cégnek a tartományi gazdasági titkárság által kiírt, munkahelyteremtő beruházásokat szubvencionáló pályázatának támogatási szerződéseit. A négy vállalat, a verseci Fresenius Medical Care, a szabadkai Gordon, a mitrovicai Cooper Standard és a Lames egyenként százezer eurós tartományi szubvencióhoz jutott hozzá.

A tartományi gazdasági titkárság az idén a különféle támogatásokkal mintegy 4000 személyt segített munkához (Fotó: vojvodina.gov.rs)

A tartományi gazdasági titkárság az idén a különféle támogatásokkal mintegy 4000 személyt segített munkához (Fotó: vojvodina.gov.rs)

Bojan Pajtić emlékeztetett, hogy a tartományi gazdasági titkárság az idén mintegy 4000 személyt segített munkához Vajdaságban a különféle befektetéseket serkentő támogatások révén.

A titkárság e legújabb támogatásától, amelyre 71,4 millió dinárt különítettek el, azt várják, hogy a következő három évben 1945 embernek szavatol elhelyezkedési lehetőséget. A pályázati feltételek szerint százezer euróban részesülhet az a vállalat, amely legalább hárommillió eurót fektet be a tartomány területén, és legkevesebb száz új munkahelyet létesít.

E feltételeknek tett eleget a támogatást elnyert négy vállalat. A kilencszáz embert foglalkoztató szabadkai Gordon 14,5 milliós beruházást tervez, amelynek köszönhetően a következő két évben legalább 1000 új munkahelyet hoznak létre. A német Fresenius Medical Care vállalat, amely orvosi kellékeket gyártó üzem technikai dokumentációjának elkészítésére kapott eszközöket, a verseci termelésbővítés révén további kétszáz személyt foglalkoztat majd. Az amerikai Cooper Standard Mitrovicán egy 16 ezer négyzetméter alapterületű új gyárat épít, a tervek szerint itt 530 embert foglalkoztatnak majd. Az olasz Lames Group, szintén Mitrovicán, egy 7700 négyzetméteres üzemcsarnokot létesít, amely ha elkészül, 215 személy számára jelent majd munkalehetőséget, áll a vajdasági kormány sajtószolgálatának a közleményében.