2024. április 19., péntek

Mišković: Maradok, mert ártatlan vagyok

A Delta Holding tulajdonosa a londoni útja után visszaadta útlevelét a hatóságoknak

Visszatért Szerbiába és megjelent a bíróságon Miroslav Mišković, a Delta Holding cégbirodalom tulajdonosa. Védőbeszédjében megjegyezte, hogy az útlevele a munkaeszköze, és médialincset kezdeményeztek ellene, mert a bíróság ideiglenesen visszaadta számára az útlevelét.

– Mindenkinek jogában áll dolgozni, ha kifizette az óvadékot, csak nekem nem. Folyton kamerák kérésztüzében áll a vállalatom épülete – mondta Mišković, és hozzátette, hogy emiatt a bankokkal és az üzleti partnereivel is gondban van.

Kiemelte, hogy miközben a vádirat szerint 16,5 millió eurós károkozással vádolják, a hatóság 45 millió eurós személyes vagyonát zárolta le, valamint olyan vállalatok számláit is zárolták, amelyeknek közük sincs az ügyhöz.

– Nem tudjuk kifizetni az alkalmazottaink bérét. Kérem, ne tegyék ezt. Londonba sem magam miatt, hanem a nyolcezer alkalmazottam miatt utaztam el – hangsúlyozta a vállalat tulajdonosa.

Az adócsalással kapcsolatos vádakkal kapcsolatban kijelentette, hogy számára az adóbefizetés szent, és egyetlen külföldi vállalat sem állna vele szóba, ha nem fizetné be az adót, így minden ilyen ellene felhozott vád nevetséges. Hozzátette, hogy az ellene folytatott eljárás nem számára, hanem Szerbia számára káros.

– Komolytalannak néz ki, hogy Szerbia legnagyobb vállalkozója a bíróságon adótörvényekről okítják, miközben azt sem tudom, mi ellen kell védekeznem. Itt maradok Szerbiában, mert nem követtem el bűntettet, és ártatlan vagyok – szögezte le Mišković.

Végezetül megjegyezte, hogy bízik a szerbiai igazságszolgáltatásban. Vladimir Vučinić bíró ugyanakkor azt ajánlotta a vádlottnak, hogy ha lehetséges, a jövőben inkább hívja meg Belgrádba ügyfeleit – Belgrád és Szerbia úgyis csodaszép, mondta a bíró.