2024. április 25., csütörtök

Háromezer gyermek szebb karácsonyáért

A Bácska Alapítvány az idén is ajándékcsomaggal kedveskedik a rászoruló családok gyermekeinek

A Rudolf Walter által létrehozott Bácska Alapítvány az idén sem feledkezik meg a rászoruló gyermekekről, akiknek karácsonyi ajándékcsomagokkal kedveskedik. Az akciójukba, melynek során háromezer csomagot osztanak szét, s ebből hétszázat szabadkai gyerekek kapnak, a Caritas Szabadka is bekapcsolódott. A Bácska Alapítványba és az ajándékcsomagok összeállításába a Rudolf Walter által alapított cégek, azaz a Lurdy, a Phiwa, az Angropromet és a Galleria Hotel is bekapcsolódott.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere úgy nyilatkozott, az, amit ezek a vállalatok Szabadkáért tesznek, példaértékű a város és minden anyagilag tehetős ember számára, akik szegény gyerekeknek segíthetnek.
– A közösség és az anyagilag jól szituált emberek kötelessége, hogy segítsenek azoknak, akik erre rászorulnak, s örömet szerezzenek a gyerekeknek, akiknek szülei nincsenek olyan helyzetben, hogy ajándékkal tegyék teljessé a karácsonyt. Szabadkán ezeknek az ajándékcsomagoknak a szétosztása már hagyománnyal bír, s úgy gondolom, példa lehet ez más szabadkai üzletembereknek is, hogy csatlakozzanak ehhez hasonló akciókhoz és karácsonykor, újévkor a legrászorultabb kisgyermekeink megkapják a csomagokat, és örömteli ünnepük legyen. Az idén az önkormányzat is elkülönített egy összeget, sőt támogatókat is tudtunk szerezni, s ilyen formán a Szociális Munkaközpont közreműködésével mi is ajándékcsomagokkal tudunk kedveskedni a rászoruló gyerekeknek – mondta a polgármester.

Dobai István, a Caritas Szabadka igazgatója a Caritas és a gyerekek nevében is megköszönte a csomagokat a Bácska Alapítványnak.
– Évek óta tart ez az ajándékozás, s Walter úr különféle módon, különféle forrásokból, de mindig talál arra lehetőséget, hogy megörvendeztesse a gyerekeket. A Caritas ebben az akcióban az önkéntesei révén vett részt, azaz segítettünk a szervezésben és a csomagok előkészítésében, s bár csak a szeretet és jóság közvetítői vagyunk, örülünk, hogy részesei lehetünk mindennek, hiszen nagyobb öröm adni, mint kapni.

Sabina Schulz az alapítvány képviseletében még elmondta, a nyolc éve tartó akciót, melynek keretében a rászoruló gyerekeknek segítenek, szeretnék a jövőben is folytatni, s mint megtudtuk, a Bácska Alapítvány az idén tízezer eurót különített el a Vajdaságnak ezen a részén élő, továbbá tízezer eurót a Nagykikinda környékén élő rászorulók megsegítésére. A csomagokat azokban a városokban, községekben osztják szét, ahol Lurdy üzletek is működnek, azaz Szabadkán kívül adai, zentai, magyarkanizsai, nagybecskereki, kúlai, verbászi és apatini gyerekekhez is eljutnak az ajándékok.