2024. április 25., csütörtök

Hallássérült diákoknak gyűjtöttek

Korábban beszámoltunk Perc Márta, a csantavéri Caritas jótékonysági szervezet és a Hét Nap által szervezett jótékonysági akcióról, amelynek teljes bevételét a szabadkai Pósa Martin gyógykezelésére fordították. Márta és Rencsényi Hajnal Elvira, a Hét Nap munkatársa a közelmúltban úgy döntött, hogy a nyári akció sikerét meglovagolva újabb humanitárius akciót szerveznek, ezúttal a szabadkai Hallássérültek Iskolaközpontjának a kollégiumában lakó hetven diák javára.

A szervezők az elmúlt időszakban kézműves-foglalkozáshoz eszközöket (színes ceruza, gyurma), új, meleg zoknikat, sálakat, sapkákat, kesztyűket, kis dekorációkat, édességcsomagokat, szappant és dezodorokat, illetve különféle anyagokból elkészített kis apró ajándékokat gyűjtöttek össze a jó szándékú emberektől, és azokat korosztály szerint szét is válogatták.
Perc Márta, az akció egyik szervezője elmondta, hogy a nem várt sikerrel zárult nyári rendezvényüket követően az ünnepek közeledtével ismét akcióba lendülnek, és segíteni igyekeznek a rászorulókon.

– Mindketten szeretjük a gyerekeket, és imádjuk közelségüket. Ezért is döntöttünk úgy, hogy ezúttal egy nagy csoportból álló gyereksereget ajándékozunk meg – mesélte Márta, akit a csantavériek Teréz anyusának is neveznek. Elmondta, ezúttal is bíztak és reménykedtek az emberek segítőkészségében és figyelmességében, s végül ezúttal is kellemesen meglepődtek, mert hihetetlen összefogást tapasztaltak az emberek részéről, és több mint hetven csomagot sikerült összeállítaniuk az adományozók jóvoltából, és ezúttal is szeretnék megköszönni mindazoknak a vállalatoknak és magánszemélyeknek, akik hozzájárultak az akciójuk sikeréhez.