2024. április 16., kedd
VÍZILABDA

A harmadik egri vereség

Meglehetősen jól tartotta magát az Eger csapata Dubrovnikban, végül azonban elszenvedte harmadik vereségét is, és az A csoportban továbbra is a sereghajtó szerepét tölti be. Az Eger három negyeden át méltó ellenfélnek bizonyult, kétszer is egy gólra faragta le a Jug elleni hátrányt, 11:10 után azonban a vendéglátók zsinórban ötöt dobtak, a meccs legjobbja pedig az 5 gólos Miho Bošković volt. Harmadszor veszített az Olympaikosz is, amely 4:2-re vezetett a rijekai Primorje ellen, de a 3 gólos Varga Dénes gárdája mégis fordítani tudott, és versenyben maradt a hatos döntőért. A következő körben a két nyeretlen egri rangadója következik. A B csoportban kettős szerbiai siker született. Először nyert a Partizan, és már negyedik a táblázaton, míg a Radnički rutinosan győzött Berlinben, és máris világos, hogy a Bresciával a csoport első helyéért küzd majd. A Partizan 10 találatát három pólós szerezte, Ćuk 4, Subotić és Čučković pedig 3-3 alkalommal vette be a szerb válogatott Gojko Pijetlović kapuját, míg a Radnički győzelmének az 5 gólos Boris Zloković és a 3 találatot dobott Filip Filipović voltak a kovácsai.

Az Eurokupában már ismert a négy elődöntős, hisz a zágrábi Mladosthoz a volgográdi Lukoil és két nápolyi csapat, a Posillipo és az Acquachiara csatlakoztak.

Az Euroliga 4. fordulójának január 8-ai párjai, A csoport: Eger–Olympiakosz, Pro Recco–Primorje, Barceloneta–Jug, B csoport: Radnički–Oradea, Spandau–Brescia, Galatasaray–Partizan.