2024. április 20., szombat

Olvasásra fel!

Könyvajánló pályázatot hirdet az adai Szarvas Gábor Könyvtár

Az adai Szarvas Gábor Könyvtár könyvajánló pályázatot hirdet a községbeli gyermekek és fiatalok részére, akiknek pályamunkájukban legkevesebb három irodalmi alkotást kell bemutatniuk – tudtuk meg a könyvtár illetékeseitől, akik elmondták: az alsósoktól három különböző meseajánlót várnak, mesénként 10–15 mondatos terjedelemben, azoktól azonban, akik szeretnek rajzolni, mellékletként szívesen fogadnak meseillusztrációkat is. A felsősök és a középiskolások esetében a három különböző irodalmi mű között helyet kaphatnak prózai és lírai alkotások is.

A pályázat kiírói azonban hangsúlyozták, nagyon örülnének annak, ha a bemutatandó könyvek között legalább egy kortárs vajdasági szerző alkotása is megjelenne. A pályaművek terjedelme ezekben a kategóriákban nem haladhatja meg a fél gépelt oldalt ajánlónként.
Az Olvasásra fel! mottóval meghirdetett pályázat kiírói 2014. január 18-áig várják a pályaműveket, amelyeken kérik feltüntetni a beküldő teljes nevét, valamint az iskolája nevét, az osztályát és az osztályfőnöke nevét is. A könyvajánlók beadhatók személyesen a Szarvas Gábor Könyvtár ifjúsági részlegében munkanapokon 8 és 16 óra között, vagy e-mailben, a biblioteka.ada@gmail.com címre elküldve. Utóbbi esetben a szervezők a levél tárgyában kérik megjelölni a következőket: „Pályázati munka – könyvajánlók”.

A Szarvas Gábor Könyvtár illetékesei elmondták, kategóriánként, azaz az alsósok, a felsősök és a középiskolások mezőnyében három-három munkát díjaznak, amelyeknek szerzőit jutalomban részesítik, de a legfrappánsabb ajánlókat a Községi Kalauzban is megjelentetik. A pályázat eredményhirdetését a tervek szerint 2014. január 22-én, a magyar kultúra napján tartják meg.