2024. március 28., csütörtök

Legjobbak a jók között

Ünnepi fogadáson a község legjobb tanulmányi átlagú egyetemistái – Alkalmi ajándék, pénzbeli juttatás az önkormányzattól

A címben jegyzett jelzővel illette Topolya polgármestere, Kókai Mernyák Melinda a községnek azokat az ösztöndíjas egyetemistáit, akik felsőfokú tanulmányaik során tízes átlagosztályzattal büszkélkedhetnek. Elért teljesítményükért megkülönböztetett figyelemben, önkormányzati jutalomban is részesülnek. A polgármester szavai a legeredményesebb egyetemisták tiszteletére rendezett tegnapi fogadáson hangzottak el.

A topolyai önkormányzatban 2005 óta gyakorlat, hogy egyszeri, nagyobb összegű pénzbeli juttatásban részesítik azokat a Topolya községbeli egyetemi hallgatókat, akik tanulmányaik folyamán tízes átlagosztályzattal, illetve külföldön folytatott tanulmányaik esetében 5,00-ás tanulmányi átlaggal büszkélkedhetnek. Az idei tanévben december 16-án, tegnap fogadta a polgármester hivatalában – Nada Mehaković, az önkormányzat általános közigazgatási és társadalmi osztályvezetője és Sípos Hajnalka, az önkormányzat oktatásügyi kérdésekkel megbízott tanácsnoka jelenlétében – a legeredményesebbeket, ezúttal három topolyai egyetemistát. A kitüntetett fiatalok egyszeri, harmincezer dináros jutalomban részesültek. A polgármester írószercsomaggal, virággal is kedveskedett a felsőfokú tanulmányaikat rendkívül sikeresen végző diákoknak. Elismerését fejezte ki előttük, szüleiknek is gratulált a teljesítmény eléréséhez nyújtott támogatásukért. Elhangzott: Topolya első embere bízik abban, hogy a folyamatos továbbképzés, a kutatómunka iránt is hajlandóságot, kedvet érző fiatalok tanulmányaik végeztével visszatérnek községünkbe, itt is kamatoztatják szerzett tudásukat. Az idei évben az ünnepelt egyetemi hallgatók között van Anja Radojević, aki a Belgrádi Egyetem Fizika Karának harmadéves kiválósága, kortársa, Selena Ilić, az Újvidéki Egyetem Természettudományi Kara Fizika Tanszakának harmadévese és Borislav Ilić, a topolyai Bioélelmiszer-termelői Egyetem harmadéves hallgatója.

A topolyai önkormányzatban az évi községi költségvetési keretösszegnek kb. tizenhét százalékát fordítják oktatási célokra. Az önkormányzat által ösztöndíjazott egyetemisták száma a 2013–2014-es tanévben százkettő. A felsoroltak mellett hét hiányszakmát tanuló egyetemistával is szerződéses viszonyban marad önkormányzatunk, két leendő defektológus-logopédus és öt matematika szakos egyetemi hallgató részesül továbbra is kiemelt ösztöndíjban. Az ösztöndíjat nyert egyetemistákkal december 20-án, pénteken 14 és 19 óra között, másnap, 21-én pedig 7 és 12 óra között írják alá a szerződéseket.