2024. április 16., kedd
KARATE

Három év alatt nemzetközi siker

A kúlai közgazdasági szakközépiskola első éves tanulója, Papajcsik Tímea pár évvel ezelőtt még egyike volt azon mai fiataloknak, akik legtöbb idejüket a tanulásnak és a barátkozásnak szentelték.

Akkor még talán ő sem gondolta volna, hogy a már meglévő barátai révén egészen másfelé viszi majd az életútja. Tizenkét évesen találkozott először a karatesport szépségével, rejtelmével és nehézségével. Azóta mindössze három év telt el aktív sportolással, kemény munkával, és már mint kék öves versenyzőt tartják számon.

A közelmúltban tartották meg Bajina Baštán az országos karatebajnokságot, amelyen a 14–15 éves korosztályában, 55 kg-os súlycsoportban Tímea is versenyzett, és dobogós helyezést ért el, ami azt jelentette, hogy december elején részt vehetett a Szegeden megtartandó VI. Advent Kupa nyílt nemzetközi karateversenyen, amelyen öt ország képviseltette magát. Ott sem okozott csalódást, hiszen Timi aranyéremmel tért haza, ami a legszebb ajándék volt a számára, mert aznap ünnepelte a születésnapját.

Tímea további terveiben is fontos szerepet játszik a sport, a fekete öv a cél, és még számos érem megszerzése, lehetőleg azokból is a legfényesebb.