2024. március 29., péntek

Jobban odafigyelnek a kistérségi médiumokra

A VMÚE könyvvásárlási kedvezményeket biztosított a tagsága számára

A zombori Dunatáj szerkesztőségében megtartotta első ülését a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete újonnan megválasztott elnöksége. Az összejövetelen Léphaft Pált (Magyar Szó) és Bencsik Istvánt (Szabadkai Rádió) választották meg az egyesület alelnökeinek, a titkári teendőket pedig ismét Máriás Endre (Magyar Szó, Újvidéki Televízió) végzi majd.

A csütörtöki összejövetel helyszínének a megválasztása kapcsán Tóth Lívia, az egyesület elnöke napilapunknak nyilatkozva elmondta, hogy a VMÚE eddig is fontosnak tartotta kistérségi médiumokban dolgozó munkatársak bevonását a szervezet tevékenységébe, de ezzel szemben csak most történt meg, hogy F. Cirkl Zsuzsanna, a zombori Dunatáj hetilap főszerkesztőjének a személyében az egyik kistérségi médium képviselőjét is beválasztották az elnökségükbe. Lívia hangsúlyozta azt is, hogy az elkövetkezőkben még inkább kiszélesítik a kistérségi médiumok irányába történő tevékenységüket, s akár fel is keresik azokat a szerkesztőségeket, amelyek ez idáig nem hallottak az egyesület tevékenységéről.

A VMÚE elnöke egyébként felhívta a tagság figyelmét arra, hogy megállapodást kötöttek az újvidéki Forum Könyvkiadóval, amely alapján az egyesület tagjai az elkövetkezőkben 20 százalékos árkedvezményt kapnak a kiadó által kiadott könyvek megvásárlásakor. A könyveket a kiadó székházában vagy pedig interneten keresztül vásárolhatják meg a VMÚE tagjai. Elmondta azt is, hogy több autóbusz-társaságtól és a Szerbiai Vasúttól is kedvezményes utazási lehetőségeket kértek az egyesület tagjai számára, s ezek közül a belgrádi Lasta vállalattal az elkövetkező napokban alá is írják az erről szóló szerződést.