2024. április 25., csütörtök
VASÁRNAP A TELEPEN

A fűszermadár

A diákszínpad bemutatója a Petőfi Sándor MMK-ban

December 15-én, vasárnap 17 órakor a Petőfi Sándor MMK nagytermében kerül bemutatásra A fűszermadár című előadás, amely az Újvidéki Színház, a Színes Szilánkok Diákszínpad és a Petőfi Sándor MMK közös koprodukciója. A hat jelenetből álló mesejáték tulajdonképpen egy tájoló előadásnak készült,  amellyel a szervezők a tervek szerint a közeljövőben el szeretnének látogatni mindazon távolabbi falvakba, ahonnan nehéz megszervezni a színházi látogatást.

– Ez gyerekeknek szánt produkció, amelynek van egy nagyon szép mondanivalója, ez pedig: nem jó ha magunkra vagyunk hagyva és ha egyedül kell keresnünk a megoldásokat bizonyos kérdésekre, problémákra, hanem az a jó ha társra nyerünk ebben a kutakodásban, ha van segítségünk, támaszunk. Megpróbáltam, amennyire csak lehet, látványosra és viccesre rendezni, tekintettel arra, hogy a főközönség a gyerekek, akiknek nagyon fontos az előadás mozgalmassága és vizuális része. Ebből kifolyólag a játékstílust is megpróbáltam olyanra venni, amelyben az 5 éves is, de a 14-15 éves is kedvét tudja lelni, és érdekes tud lenni számára. Hogy ez mennyire sikerült, kiderül az elkövetkező időszakban – mondta Figura Terézia, az előadás rendezője.

Egyelőre nem tudni, hogy az újvidéki bemutató után hol kezdi meg a tájolást A fűszermadár, de a téli szünidő után, a pedagógusok segítségére számítva, az előadás készítői megkezdik az erre vonatkozó szervezkedéseket.
Ezzel a rendhagyó projektummal az Újvidéki Színház és színészei kedveskedni szeretnének a Telep városrészen élő magyar ajkú gyermekeknek, szüleiknek, valamint minden színházkedvelőnek, és egy mesés kalandra invitálják őket.

Az előadásban fellépnek az Újvidéki Színház színészei, Crnkovity Gabriella, Német Attila és Gombos Dániel, valamint Zerebélyi Tényi Edit és Molnár Róbert művészvendégek és Kocsár Gyalai Klaudia, Nikolić McConnell-Duff Petra és Dévai Tibor, a Diákszínpad növendékei.

A színház színészei a mindennapi színházi kötelezettségeik mellett örömmel vállalták ennek a produkciónak megvalósítását, hogy a telepi közönség számára is egy felejthetetlen színházi élményt szerezzenek. A fent említett három intézmény ezzel a közös projektummal szeretné megalapozni a további közreműködést.

Az Újvidéki Színház, az újvidéki Petőfi Sándor MMK és a Színes Szilánkok Diákszínpad nagy szeretettel várja a közönséget, és mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket kíván.
A vasárnapi bemutatóra a belépőjegyek a helyszínen vásárolhatók meg, 200 dináros áron.