2024. április 24., szerda

Munkaidő alatt nincs mászkálás

Egy városi döntés értelmében a taxisofőrök munkaidő alatt még illemhelyre se mehetnek

A városi döntés értelmében a taxisofőrök munkaidejük alatt nem hagyhatják el a járművet, még akkor sem, ha „nagy bajban vannak”. Egy városi fuvarozó nem bírta „tartogatni”, és pórul is járt.

– Már több órát a taxiban töltöttem, fáradt is voltam, és illemhelyre kellett menni. A Modena utcai taxiállomáson hagytam az autót, és elmentem vécére. Pár perc múlva visszaértem, de ekkor már a kommunális rendőrség írta a büntetést – mondta a 24 sata hírportáljának Miodrag Milić, a Maksi taxi fuvarozója.

A kommunális rendőrség megírta a jelentést, Milić pedig aláírta, lefotózták a járművet és 5000 dináros büntetést szabtak ki, amelyet nyolc napon belül ki kell fizetnie. A taxisofőr elmondása szerint nem volt pénze kifizetni a büntetést, és a szabálysértési bíró kétszer küldött „meghívót” a címére.

– Ezek után jött a rendőrség, és bekísértek a szabálysértési bíróhoz, ott elmagyaráztam, hogy mi történt, miután a bíró azt mondta, biztosan nézeteltérés történt, a büntetést azonban ki kell fizetni – magyarázta Milić. Hozzátette, az eset biztos nem történt volna meg, ha nem hagyja el a taxiját.
– A taxisofőrök a munkaidejük alatt csak fuvarozással foglalkozhatnak, és ha szeretnék elhagyni a járművet, nem szabad a taxiállomáson tartózkodniuk, függetlenül attól, mennyi időre távoznak – közölte a kommunális rendőrség illetékese.