2024. április 25., csütörtök

Advent a Fürge ujjak kuckójában

Karácsonyi készülődés a topolyai Népkönyvtár felnőtteket tömörítő kreatív műhelyében

Kopott eleganciájával, romantikus, vidékies jellemzőivel befogadókra, követőkre talált a shabby chic-technika a topolyai Népkönyvtár által kreatív, barkácsolás, sokrétű kézműves tevékenység iránt érdeklődő felnőtteknek szervezett műhelymunka közönségének soraiban, december 11-én, az intézmény olvasótermében tartott rendezvényen.

A 2012-es adventi időszakban Fürge ujjak kuckója elnevezéssel nagy sikerű kézműves foglalkozássorozat indult felnőttek részére a topolyai Népkönyvtárban.
A legutóbbi, Fürge ujjak karácsonya elnevezésű összejövetelt ezúttal is Terék Rattkay Ildikó és Námesztovszki Tímea foglalkozásvezetők koordinálták. A tizenhatos felnőttközösséget vonzó foglalkozás szervezésében, kivitelezésében most is számíthattak a könyvtár munkatársának, Kovács Emesének a segítségére. Mint arról ottjártunkkor is meggyőződhettünk róla: nagyon kedvező fogadtatásra talált a szervezők javaslata, hogy az adventi időszakban szervezett egyik felnőtt-foglalkozás alkalmával a résztvevők kezei közül kerüljenek ki alkalmi faliképek. Ezt az egyik foglalkozásvezető, Námesztovszki Tímea is megerősítette, és elárulta: egyre nagyobb az érdeklődés a felnőttek részéről a foglalkozássorozat iránt, a résztvevők nyitottak minden számukra újszerű tartalom iránt. Az elmúlt hónapban például szalvétát ragasztottak fóliára, a folytatásban mozaik technikát is alkalmazni fognak. A topolyai Népkönyvtár olvasótermében december 14-én, szombaton, két időpontban: 8.30-tól 10 óráig, majd 10.30-tól 12 óráig újabb kézműves foglalkozásokat szerveznek. Akkor karácsonyi tematikát feldolgozó játszóházas foglakozások lesznek gyermekek részére. A részvételi díj mindkét rendezvény esetében 100 dinár. A korábbi időpontban a négytől hétéves korúakat várják, a második kezdési időpontban a nyolcéves és a náluk idősebb érdeklődő gyermekek megjelenésére számítanak. Kérik, ollót, ragasztót, filctollat és jókedvet ezúttal is biztosítsanak a résztvevők. Jelentkezni személyesen vagy a könyvtár 711-725-ös telefonszámon, továbbá a bibltop@stcable.rs e-mail címén lehet. Jelentkezési határidő december 13-a, 14 óra.