2024. április 19., péntek
ÚJVIDÉK

Chivas és kaviár – a városatyák tudnak élni

Az újvidéki városi vezetőség a következő egy évben a fogadásokon többek között füstölt lazacot, Courvoasier konyakot és Chivas whiskey-t kínál majd a vendégeknek.
Szemet-szájat kényeztető ínyencségek egész listája található azon a megrendelésen, amelyet a városháza küldött egy cateringgel foglalkozó vállalatnak. Az újvidéki városháza honlapján közzétett információk szerint a város 2 millió dinárt költ fogadásokra. Ebben természetesen nincsenek benne azok a költségek, amelyeket különböző éttermekben költenek el a megvendégelésekre – írja a 24 sata hírportálon.

A városházán szervezendő fogadásokon jövőre egyebek mellett kaviárt, füstölt lazacot, tengeri gyümölcsöket, vadas pástétomféléket szolgálnak fel. Többek között 120 üveg pezsgőt, és három üveg Courvoasiert rendeltek meg. A városházán 2014 novemberéig 126 liter tömény italt, 324 sört, 216 üveg bort, 126 üveg pezsgőt és 1,7 köbméter gyümölcslevet isznak meg. A városházán felhívták a figyelmet, megtörténhet, hogy a megrendelt étel-ital nem fogy el teljes egészében.
– A megrendeléseket a fogadásokhoz mérten szolgáljuk majd fel. Ez nem azt jelenti, hogy minden alkalommal kaviárt vagy konyakot kínálunk a vendégeknek, attól függ, milyen jellegű fogadásról van szó – mondták a városházán.