2024. április 19., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Veszélyben a Milan, a Schalke, a Porto és a Napoli

Jó néhány csapat sorsa eldől ma este a Bajnokok Ligájában, a már biztos továbbjutó Chelsea, Atlético Madrid, Barcelona hármas mellé ugyanis még öt csapat csatlakozik az E, az F, a G és a H csoportból, erre a maradék öt helyre viszont nyolc jelentkező van.

A Chelsea nyugodtan készülhetett a Steaua ellen (Fotó: Beta/AP)

A Chelsea nyugodtan készülhetett a Steaua ellen (Fotó: Beta/AP)

Az E csoportban a Chelsea esetében csak az a kérdés, hogy csoportelső lesz-e, ami nem lenne meglepetés, elvégre a Steauát fogadja. A kvartett másik meccsén a Schalke és a Basel egymás elleni meccsen dönti el a másik továbbjutó hely sorsát – a német együttes csak abban az esetben juthat tovább, ha leveri a svájciakat.

Az F csoportban a legnagyobb a tülekedés, bizonyos esetekben hármas holtverseny is kialakulhat, de az Arsenal és a Borussia helyzeti előnyben van. Az Arsenal továbbjut, ha nyer vagy ikszel Nápolyban, de akkor is, ha nem kap ki három vagy több góllal – ami nehezen elképzelhető az idei formájukat elnézve. A Dortmund továbbjut mindenképp, ha nyer Marseille-ben, viszont bajba kerülhet, ha nem nyer, mert a Napoli megelőzi, ha több pontot szerez náluk. Könnyen megeshet, hogy azonos pontszámmal zárnak a csapatok, ekkor először az egymás közti eredmény számít, majd a gólkülönbség, aztán a több szerzett gól, végső esetben az UEFA-koefficiens.

A G csoportban az Atlético csoportelső, és a harmadik helyen álló Portót fogadja. A Porto csak abban az esetben juthat tovább, ha nyer Madridban, a második helyen tanyázó Zenit pedig nem nyer Bécsben. Ebből következik, hogy a Zenit egy bécsi győzelemmel biztos továbbjutó.

A H csoportban a Barcelona továbbjutás biztos, az első helye is valószínű. A Celtic biztos kiesett. A másik továbbjutó helyről ki-ki meccsen dönt a Milan és az Ajax. A milánóiak vannak helyzeti előnyben, elvégre eggyel több pontjuk van, és hazai pályán fogadják a hollandokat.