2024. április 23., kedd

Gyulaiak jártak Zentán

A Gyulai Idegenforgalmi Egyesület szervezésében egy gyulai csoport péntektől vasárnapig Zentán tartózkodott. Laskovity Kornél, a zentai idegenforgalmi szervezet igazgatója elmondta, hogy ez azért jelentős Zenta számára, mert a turistacsoportok leginkább csak egy napot vagy felet töltenek Zentán, meglátogatnak néhány nevezetességet, és mennek tovább, a gyulaiak viszont kimondottan Zentára érkeztek.

– Lakodalmas hétvége nevű programunkra jöttek. Pénteken városnézésre és borkóstolóra vittük őket, szombaton a Gyümölcsök Királynője falusi vendégházban disznótoron és pálinkakóstolón vettek részt, este falusi lakodalmat szerveztünk nekik, vasárnap pedig városnézéssel zárult a program. A csoport tagjai privát szállásokon szálltak meg.

Kiss József, a Gyulai Idegenforgalmi Egyesület elnöke, a csoport vezetője elmondta, hogy
tavaly decemberben a zentai idegenforgalmi szervezet képviselőivel Gyulán együttműködési szerződést írtak alá, és ez a zentai látogatás annak az első állomása:

– A Magyar Nemzeti Vidékfejlesztési Hálózathoz benyújtottunk egy pályázatot, és annak köszönhetően jöttünk el Zentára. A csoport kétharmada a mi szervezetünk tagsága, de a többiek is valamilyen módon kapcsolódnak a turizmushoz: vagy szállásadók Gyulán, vagy turisztikai programok szervezői, vagy ottani szolgáltatók alkalmazottai, utazási irodák képviselői. Azért jöttünk, hogy tanulságos dolgokat lássunk, új gasztronómiai élményekkel gazdagodjunk, megnézzük, hogy az itteni gyakorlatból mit tudnánk átültetni a saját programjainkba, milyenek az itteni privát szállások. Aki turisztikai iroda képviselője, az azt nézi, hogyan lehetne ide turistákat hozni, milyen a kínálat, aki vízhez kötődő turizmussal foglalkozik, az már abban gondolkodik, hogyan lehetne ide evezőscsoportot hozni, esetleg olyan formában, hogy egy vízi túra végállomása legyen Zenta. Mivel Zenta és Gyula lakossága egymásnak célközönség, azt is szeretnénk megtudni, milyen igényeik vannak az itteni embereknek, mi meg abban segíthetünk a zentaiaknak, hogy elmondjuk, milyen kikapcsolódási formákat részesítenek előnyben a gyulaiak. Mi egyébként nagyon jól érezzük magunkat Zentán, tetszik a város, és jók a programok, amelyeket a zentai idegenforgalmi szervezet összeállított nekünk.