2024. április 23., kedd

Gázszállító kamionba rohant egy személyszállító vonat Indonéziában

Folyékony gázt szállító kamionba rohant egy személyszállító vonat hétfőn az indonéz fővárosban. Hatalmas tűzgolyó keletkezett, a vonat kocsijai felborultak, az egyik kiégett és legalább hét ember meghalt - közölte a jakartai rendőrség szóvivője.

A halálos áldozatok között van a mozdonyvezető, s mintegy húszan megsérültek. A tüzet már eloltották, de sűrű füst terjeng a helyszínen. Az AP hírügynökség tudósítása szerint az oldalán fekszik a kiégett kocsi és egy másik.
A vonat Jakarta belvárosába tartott, amikor a baleset történt, nem sokkal dél előtt - közölte a PT KAI vasúttársaság szóvivője. A több száz utas - miután ki tudott szabadulni a kocsikból - fejvesztve, kiabálva, sikoltozva menekült a helyszínről. A roncsok alatt rekedteket a katasztrófamentők próbálják kimenteni.
Egy túlélő utas a MetroTV-nek elmondta, hogy robbanásokat halott, majd a kocsi, amelyben ült, megtelt füsttel. Másokkal együtt úgy tudott kimenekülni, hogy kitörték az ablakokat. Sok olyan utast látott, aki égési sérüléseket szenvedett.