2024. április 19., péntek

Jótékonysági rendezvényt rendezett a Kis Bácska

Ágyhoz kötött tagjaik megsegítésére gyűjtöttek

A Kis Bácska szklerózis multiplexben megbetegedetteket tömörítő civil szervezet ötéves tevékenysége, valamint a rokkantak nemzetközi napja alkalmából december 4-én a topolyai Művelődési Ház mozitermében a szervezet jótékonysági rendezvényt kezdeményezett ágyhoz kötött tagjaik támogatása céljából.

A jelenleg harminchetes taglétszámú, Topolya és Kishegyes községben, Szabadkán, Bajmokon, Cservenkán, Törökfaluban élő szklerózis multiplexben megbetegedett egyént tömörítő Kis Bácska humanitárius civil szervezet tagjai rendszeresen megszervezik – jelenleg kilenc – mozgásképtelen társuk felkeresését, és (a karácsonyi ünnepek alkalmával immár második éve jótékonysági esten befolyt pénzadományokból) vitaminokat és tisztálkodási eszközöket tartalmazó csomagokat ajándékoznak nekik.

A civil szervezetben fennállása kezdeti időszakától gyakorlott kézműves-műhelymunkákon készült, a Kis Bácska-tagok alkotásaiból álló eladással egybekötött tárlat is volt a humanitárius koncert napján a moziterem előcsarnokában. A jótékonysági est, ahol a topolyai Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ és a Vuk Karadžić Szerb Művelődési Központ tagjai, valamint az Alapfokú Zeneiskola növendékei léptek közönség elé, teljes bevételét és a kézművesalkotások eladásából származó összeget a Kis Bácska-tagok ágyhoz kötött sorstársai egészségügyi állapota megsegítésére és komfortérzetük biztosítására fordítják majd.

Az önkéntes adományból és az eladásból származó bevételük ezúttal 12 170 dinár, tudtuk meg Nyeső Paultól, a Kis Bácska elnökétől. Arról is beszámolt: a minapi rendezvényt a hónap folyamán még egy ünnepi összejövetel követi majd a szklerózis multiplexben megbetegedetteket tömörítő civil szervezet szervezésében. Ezen a találkozón táplálékkiegészítőkből, vitaminokból összeállított csomaggal kedveskednek majd minden taguknak, azok kisgyermekeinek pedig önkormányzati támogatásból és önerőből vásárolt Télapó-csomagot is osztanak.