2024. április 26., péntek

Megnyitották a téli vásárt

Tegnap hivatalosan is megnyílt a harmadik karácsonyi és újévi vásár, melyen ebben az évben hatvan kiállító vesz részt és egészen január 14-ig várják a látogatókat. A hangulatos faházikókban a legkülönfélébb portékák között válogathatunk, sapkák, sálak, kendők, karácsonyi dísztárgyak, könyvek, képeslapok kaphatók, kézművesek, gölöncsérek, üvegfestők, gyöngyfűzők, bőrdíszművesek kínálják árujukat. Méz, házilag készített savanyúságok, alma, az elmaradhatatlan kürtőskalács és édességek, valamint bor és pálinka is vásárolható, a nagy hidegben pedig nemcsak a lobogó tűz vagy a gázlámpák mellett lehet melegedni, hanem forralt bort és forralt pálinkát is lehet vásárolni.

Fotó: Molnár Edvárd

Fotó: Molnár Edvárd

A Winterfest megnyitójára a felállított Betlehem előtt került sor, ahol a Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület énekkara adott elő egy dalt, majd Maglai Jenő, Szabadka polgármestere szólt az egybegyűltekhez.
– Nekem jutott a megtiszteltetés, hogy megnyissam az idei karácsonyi és újévi vásárt, amelyet nagyon szépen előkészítettek, s ami díszére és büszkeségére válik ennek a városnak. Remélem, ez a vásár hagyománnyá válik, s emeli a fényét a karácsonyra és újévre való készülődésnek, s az, hogy megvásároltuk ezeket a házikókat, emeli a vásár színvonalát és a következő években remélhetőleg még több résztvevője lesz, akik hozzájárulnak ahhoz, hogy még magasabb szintre lépjen ez a rendezvény, főleg ami a gasztronómiai specialitásokat és a régi mesterségeket illeti. Remélem, hogy a téli vásár emellett a régió és városunk turisztikai kínálatának része is lesz egyben, s ilymódon valóban magas színvonalon tudjuk bemutatni Szabadkát. Szeretném megköszönni Bodrogi Bélának és a Szabadkai Piacok Közvállalatnak, hogy ilyen szépen megszervezték az idei vásárt, s kívánok az eladóknak minél több vásárlót! – mondta a polgármester.