2024. április 20., szombat
VÍZILABDA

Súlyos egri kudarc

Váratlanul nagyarányú vereséggel folytatta szereplését az Euroligában az egri vízilabdacsapat. Az egriek a második otthoni kudarcot a spanyol Barcelonetától szenvedték el, így az A csoportban a görög Olympaikosszal egyetemben továbbra is pont nélküliek. Az Eger 3:3-ig tartotta magát, a középső két negyedben azonban egyetlen gólt sem dobtak, és ötöt kaptak. A meccs legjobbja a négygólos Albert Español volt, míg a szerb válogatott Nemanja Ubović egyszer vette be az egri kaput.

Rijekában a horvát rangadón döntetlen született. A Jug eleinte vezetett, azután a Primorje volt végig előnyben, a végén mindkét fél elégedett lehetett a pontosztozkodással, amelyben az év legjobb pólósának megválasztott Varga Dénes három találattal vett részt a hazaiak oldalán. Az Olympiakosz 2:0-ra vezetett a Pro Recco ellen, de az olaszok fokozatosan feljöttek, és magabiztosan nyertek.

A B csoportban a Partizan kemény ellenállást tanúsított Kragujevacon, és Dušan Mandić negyedik találatával 6:5-re vezetett is az utolsó negyed elején, ám a hajrában Filip Filipović, Boris Zloković és Aleksandar Ćirić góljai a Radnički második győzelmet jelentették. A nagyváradiak az első félidőben tartották magukat, végül a Brescia könnyen hajtotta be a pontokat, míg a hasonló képességű gárdák meccsén a Galatasaray és a Spandau több fordulat után döntetlenben egyeztek ki.

A december 18-ai 3. forduló párjai, A csoport: Olympiakosz–Primorje, Jug–Eger, Barceloneta–Pro Recco, B csoport: Spandau–Radnički, Partizan–Oradea, Brescia–Galatasaray.