2024. április 25., csütörtök

Miért nem tömegesebb az egyesület?

Ismét Tóth Lívia a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének elnöke

Az elmúlt négy évben számos esemény zajlott a vajdasági magyar újságírók szervezetében, szerveztek továbbképzést, találkozókat, és rendszeresen részt vettek a kárpát-medencei magyar újságírók által szervezett rendezvényeken, díjakat alapítottak, és át is adták őket, pályázatokon vettek részt, reagáltak az újságírást érintő eseményekre… A szervezet legnagyobb gondja továbbra is az, hogy kicsi a tagsága. Ezt már a korábbi értekezleteken is megállapították, de sajnos nem történt előrehaladás.

A fentieket Tóth Lívia, a VMÚE elnöke mondta szombaton a Bácsfeketehegyen megtartott tisztújító értekezleten a munkáról szóló beszámolójában. Léphaft Pál alelnök szerint az újságírók azonnal azt kérdezik, hogy mit kapnak a tagsággal. Rendszerint a különféle kedvezményekre gondolnak (utazás, belépőjegyek stb). A szervezet ugyan nem írt alá szerződést a vasúttal vagy a buszvállalatokkal, de az újságírókra vonatkozó kedvezmények többségével így is élni lehet. Ennek ellenére néhány szállítóvállalattal meg kell kötni a szerződést. A vitában kérték azt is, hogy készüljön kimutatás az egyesület gazdálkodásáról. Egyetértettek azzal, hogy továbbra is tartani kell a kapcsolatot a többi magyar újságíró-szervezettel, annak ellenére, hogy az utazások többnyire néhány szerkesztőség jóindulatán múlnak.

Az értekezlet végén megválasztották a 11 tagú elnökséget. Elnöknek az értekezlet egyhangúlag ismét Tóth Líviát választotta meg.