2024. április 20., szombat

A Jó Pajtás sakkversenye Zentán

Ma (szombaton) rendezik meg Zentán a Jó Pajtás szerkesztősége, valamint a Zentai Sakk-klub és a Vajdasági Sakkszövetség hagyományos sakkversenyét az általános iskolásoknak. Az idei torna helyszíne a zentai November 11. Általános Iskola (Makszim Gorkij utca 1.), a kezdési időpont 10 óra.

Kókai Péter fő szervező szerint az előzetes bejelentkezés alapján Kúla, Törökbecse, Tiszaszentmiklós, Csúrog, Csóka, Szanád, Padé, Újvidék, Zenta biztosan képviselteti magát a tekintélyes versenyen, összesen mintegy 200-250 résztvevőre számítanak. A legjobbakat serlegek, érmek, tárgyi díjak, könyvek várják, melyeket a Vajdasági Sakkszövetség biztosít.

A versenyre vajdasági általános iskolák csapatai nevezhettek be, a fiúcsapatok 1–5 tagúak, a lánycsapatok pedig 1–3 tagúak lehetnek. A verseny egyéni ugyan (svájci rendszer, 7 forduló, 20-20 perc gondolkodási idő), de az egy iskolából érkező csapattagok egyéni eredményeinek összeadásával születik meg a csapatverseny végeredménye. Az egyéni és csapatgyőztesek egyaránt serleget, érmeket, a díjazottak pedig különböző ajándéktárgyakat kapnak jutalmul. A szervezők szendvicset és üdítőitalt biztosítanak a részvevők számára, az utazási költség a benevező iskolákat terheli. A részvevőknek sakk-készleteket és sakkórákat is hozniuk kell magukkal.