2024. április 25., csütörtök

Jubilált a Subotičke Novine

Az újság százhúsz éve tudósít a szabadkai eseményekről

A szabadkai Subotičke Novine hetilap tegnap ünnepelte fennállásának 120. évfordulóját. Ez alkalomból Kasza József, a lap igazgató-főszerkesztője köszöntötte a megjelent vendégeket, hozzátéve, nagyon sajnálja, hogy az újság tulajdonosainak nem sikerült megérkezniük az ünnepségre.

– Nagyon örülök, hogy ilyen szép számban eljöttek az újság barátai, támogatói, akik felismerték, hogy 120 év egy város, egy intézmény történelmében nem kis dolog. Voltak megszakítások, törések, nehézségek, és még mindig nagyon nehéz fenntartani az újságot, de a csapattal és az Önök támogatásával remélem, ezeket a nehéz időket átvészeljük. Szeretnék köszönetet mondani a támogatásért, hiszen az apró segítségekkel mégis megtettük azt, amit lehet. A Subotičke Novine mindig is a szabadkaiak újságja lesz, nemcsak azoké, akik itt születtek, hanem azoké is, akik Szabadkát sajátjuknak érzik – szólt a vendégekhez Kasza.

Az ünnepségen jelen volt Tomislav Veljković polgármester-helyettes is, aki ehhez kapcsolódóan elmondta, bár ő nem Szabadkán született, amikor ebbe a városba jött, az első újság, amit megvásárolt, az a Subotičke Novine volt.
– Ez egy olyan újság, amely tárgyilagosan tájékoztatja a polgárokat, s ezúton szeretném ezt megköszönni a jelenlegi vezetőségnek, azzal a kéréssel, hogy a továbbiakban is objektíven informálják Szabadka polgárait mindarról, ami a városban történik, különösen az önkormányzat munkájáról – mondta.

Kasza az újságíróknak még elmondta, e nélkül az újság nélkül nagyon nehéz lenne Szabadka történetét rekonstruálni, s örömét fejezte ki, hogy az újság fennmaradt, még ha nagyon szerény körülmények között is, és bár úgy nyilatkozott, hogy igen nehéz anyagi körülmények között készül az  újság, optimistán tekint a jövőbe, s az újság a következő 120 évben is megjelenik majd.