2024. április 18., csütörtök

Középpontban a kisállatok

Mintegy kétezer egyed lesz megtekinthető a hétvégi kiállításon

A hétvégén kerül megrendezésre a harmincadik nemzetközi kisállat-kiállítás, melynek helyszíne a Sportcsarnok lesz, s amelyen hét ország kisállattenyésztői és bírái vesznek részt.
Pletl Ádám, a szabadkai Kisállattenyésztők Egyesületének elnöke elmondta, a látogatóknak szombaton 8-tól 19 óráig, vasárnap pedig 7-től 12 óráig lesz lehetőségük megtekinteni az állatokat, mintegy kétezer egyedet, galambokat, díszbaromfikat, nyulakat, papagájokat, és az idén először az akvarisztikával foglalkozók is képviseltetik magukat, illetve a terrarisztika keretében egzotikus állatokat is kiállítanak majd.

Tomek Róbert, az egyesület alelnöke még hozzátette, a kisállat-kiállítás két egyéb programmal is kiegészül, így a Sportcsarnokban az egyesület pályázatára beérkezett legjobb gyerekrajzok is megtekinthetők lesznek, illetve a polgárok is elhozhatják saját házi kedvenceiket (kivéve kutyát és macskát), melyeket szombaton délután 16 és 18 óra között mutathatnak be a látogatóknak. Aki elhozná kis kedvencét, az Dobó Diannánál jelentkezhet a 065/519-23-58-as telefonszámon.
A kisállat-kiállításnak az idén is az önkormányzat volt a fő támogatója.