2024. április 16., kedd

Munkát kap tizennyolc óbecsei polgár

Tizennyolc óbecsei munkanélküli jut álláslehetőséghez, erről írtak alá tegnap szerződéseket a munkaadók és az óbecsei önkormányzat. Vuk Radojević polgármester elmondása szerint a község a tartományi kormány támogatásával több mint négymillió dinárt fordít új munkahelyek megnyitásának a támogatására, gyakornokok foglalkoztatására és közmunkaprogramra.

A Bečejprevoz egy személyt vesz fel egy évre egy új munkahelyre, az óbecsei közigazgatási hivatalban két gyakornok egy évig és egy gyakornok hat hónapig dolgozhat majd, a Bečejprevoz és a Proleter nyomda pedig kilenc hónapig alkalmaz egy-egy gyakornokot. Közmunka keretében a Komunalac Közvállat hat személyt, a csikériapusztai helyi közösség két főt, valamint a radičevići, a pecesori és a péterrévei helyi közösség egy-egy főt foglalkoztathat 4-4 hónapra.

Tamara Ivanišević alpolgármester, a községi foglalkoztatási tanács elnöke arról is beszámolt, hogy a mintegy 4,2 millió dinárból 3,1 milliót az önkormányzat fedezett, a többit a tartományi kormánytól kapták munkahelyteremtésre. Bár a testület tervei között az önfoglalkoztatás támogatása is szerepelt, ezt az idén nem tudták megvalósítani, mivel a köztársasági kormánytól egyáltalán nem kaptak erre pénzt, és a tartomány is a reméltnél kevesebb összeget hagyott jóvá erre a célra.

A 18 óbecsei munkavállaló a tervek szerint december elején meg is kezdheti a munkát.