2024. április 19., péntek

Novak szavatolja a színvonalat

Nem lehetett hibázni, az ATP valóban abból a három meccsből választott ki kettőt az év legjobb Grand Slam-viadalának, amelyeket tegnapi számunkban lehetségesnek említettünk. Az idény két legjobb mérkőzése a nagy tornákon ugyanis Novak Đoković két elődöntője lett. A legjobbnak azt a párizsi elődöntőt nyilvánították, amelyben Rafael Nadal 6:4, 3:6, 6:1, 6:7, 9:7-re győzte le a szerbet, a második legjobb pedig a wimbledoni elődöntő, amelyben Novak 7:5, 4:6, 7:6, 6:7, 6:3-ra nyert az argentin Juan Martín del Potro ellen. Ezek után végképp nyilvánvaló, hogy Đoković meccsei a legizgalmasabbak és legszínvonalasabbak, hisz a GS-tornák öt idei legjobbja közül négy az övé, az ATP-tornákon pedig a mérleg három az ötből.

A 18 éves Györe Lászlónak tegnap sem volt különösebb gondja, az osztrák Pascal Brunnert két játszmában győzte le, így a zentai tehetség bejutott a larnacai futures torna elődöntőjébe, és ezzel a hat új ponttal az is bizonyos, hogy a december 9-ei ranglistán már az 500 legjobb között foglal helyet. Györe az elődöntő mai meccsén azzal a balkezes bolgár Alekszandar Lazovval mérkőzik, akit kilenc napja Nicosiában már legyőzött. Egy biztos, harmadik egymás közötti meccsükön a 23 éves bolgár méltó riválisnak ígérkezik.

Az egyiptomi Sarm es-Sejkben mindkét szerbiai nyert a 2. fordulóban. Nikola Milojević játékot sem engedélyezett a szíriai Taweelnek, míg Peđa Krstin csak a második játszmában bajlódott az olasz Campóval. A negyeddöntőben Krstin a 22 éves és a ranglistán 385. spanyol Marc Ginerrel, Milojević pedig a 27 éves és a listán 370. német Steven Monekével találkozik.

A bogotái női ITF-tornán a magyar Totka Noémi két játszmában nyert a 15 éves kolumbiai Diana Monsalve ellen, és a negyeddöntőben a 23 éves és a ranglistán 1156. olasz Lara Raffullal találkozik.