2024. április 25., csütörtök

Ismét a Komgrad tisztítja a havat Óbecsén

Felkészülten vártuk be a havazást, és a szabadkai Komgrad már munkába is állt – jelentette ki tegnap Goran Matić, az óbecsei Építésügyi Igazgatóság igazgatója. Matić a polgármester kommunális ügyekkel és infrastruktúrával megbízott segédjének, Željko Plavšićnak a társaságában hétfőn a Komunalac és a Vodokanal közvállalatokba is ellátogatott, hogy megbeszéljék a közös feladatokat.

– A két közvállalat az idén is segíteni fog az utak tisztításában és karbantartásában. Az úttisztításra kiírt versenypályázatot a Komgrad nyerte meg. Tavalyról maradt valamennyi só és kőzúzalék, szükség esetén ezt is fel tudjuk használni – nyilatkozta az igazgató.

A járdákról, a terekről, a kerékpárutakról az idén is a Komunalac munkásai fogják eltakarítani a havat, erre a feladatra 10–25 embert tudnak mozgósítani, de szükség esetén többen is kivonulnak az utcákra dolgozni. Ezenkívül jelenleg egy hókotró traktor és két kézi motoros hótisztító áll a rendelkezésükre, de a jövő év elejétől egy nagy Belorus traktort is üzembe tudnak majd helyezni.

Aleksandar Marić, a Vodokanal megbízott igazgatója arról számolt be, hogy a közvállalat egy árokkotróval és egy Péterrévén található Skip géppel vár bevetésre, de munkásai szükség esetén más járművekkel is segíteni tudnak az utakon.

Tavaly is a szabadkai Komgrad tisztította a havat az óbecsei utcákon, de az Építésügyi Igazgatóság kifogásokkal élt a munka minőségét illetően, az igazgató pár hónapja emiatt egy pert is kilátásba helyezett. Mint megtudtuk, az igazgatóság azért kényszerült ismét velük leszerződni, mert a tenderre a Komgradon kívül csupán még egy cég jelentkezett, amely később visszalépett. Matić elmondta: a cég vezetőinek rámutattak a korábbi mulasztásokra és határozott ígéretet kaptak arra, hogy ezek a hibák az idén nem fognak előfordulni, de a Komgrad munkavégzését az óbecsei közvállalat munkatársai is szigorúan fogják ellenőrizni.