2024. április 25., csütörtök

Rendőrkézre került a belgrádi erőszakoló

A nős és két kisgyermeket nevelő katonát kilenc nemi erőszak elkövetésével gyanúsítják

Hosszabb nyomozás után a belgrádi rendőrség nemi erőszak elkövetésének gyanújával csütörtökön elővezette a harmincegy éves D.G.-t, aki a Szerbiai Hadseregben szolgál, írja a B92. A fehértemplomi születésű férfi az utóbbi néhány évben feltehetőleg kilenc nőt erőszakolt meg a fővárosban.

Sajtóértesülések szerint a gyanúsított a tágabb értelemben vett városközpontban városi autóbuszmegállók közelében szólította le, majd erőszakolta meg áldozatait. Az is előfordult, hogy a lépcsőkön közlekedő nőket hátulról támadta meg, majd leteperte őket az aszfaltra. A támadásokra általában késő éjszaka, vagy a kora hajnali órákban került sor. A gyanúsított áldozatai között huszonéves és középkorú nők is voltak. A rendőrség szerint 2010-től írhatók a letartóztatott férfi számlájára ezek a bűncselekmények.

Utolsó áldozata egy huszonkét éves nő, akire két héttel ezelőtt támadt rá, leteperte a járdára, de az éppen arra sétáló járókelőknek sikerült megakadályozniuk a nemi erőszak elkövetését. Ezt a támadást követően határozott úgy a rendőrség, hogy csapdát próbálnak állítani az erőszakolónak. Kísérletük sikerrel járt és így került rendőrkézre D.G., aki állítólag nős és két kisgyermek édesapja. Sajtóértesülések szerint azok az áldozatok, akiket szembesítés céljából behívtak a rendőrállomásra, támadójukként azonosították a férfit.