2024. március 29., péntek
KISHEGYES

Ünnepség átadásokkal, avatásokkal

Útátadással, klórozó berendezés üzembe helyezésével, irodamegnyitóval és díszüléssel emlékeztek meg a kishegyesi község megalakulásának 54. évfordulójáról.

Szeghegyen kezdődött meg tegnap a kishegyesi község fennállásának 54. évfordulójáról való megemlékezés: dr. Branislava Bjelić, a Tartományi Képviselőház alelnöke, Živorad Smiljanić, Apatin polgármestere, tartományi képviselő, valamint Marko Rovčanin kishegyesi polgármester átadták rendeltetésének a leendő vízgyár részeként számon tartott klórozót, amelyet a falu tartományi és minisztériumi pénzből építtetett fel. Ezt követően a polgármester és vendégei átadták rendeltetésének a Szeghegy központjától a helybeli temetőig vezető felújított utat. Az évforduló alkalmából megrendezett díszülés előtt a polgármester és Hallgató Imre, a képviselő-testület elnöke átadták a regionális fejlesztési iroda helyiségét, amelyet községi és tartományi segítséggel hoztak létre. A díszülést megelőzően Hallgató Imre átadta a mezőőrök munkáját segítő új Dacia Daster terepjáró kulcsait Bácsi Gábor mezőgazdasági osztályvezetőnek, a mezőőrök osztályvezetőjének.

A díszülésen, amelyen Hallgató Imre elnökölt külön köszöntötték dr. Barnislava Bjelićet, a képviselőház alelnökét, dr. Živorad Smiljanić tartományi képviselőt, Apatin polgármesterét, dr. Bíró István kishegyesi tartományi képviselőt, a környező községek: Topolya, Verbász, Szenttamás, Zenta, Ada, Magyarkanizsa, Verbász és Szabadka képviselőit, az egyházak, az iskolák és más intézmények képviselőit.

Marko Rovčanin polgármester ünnepi beszédében kifejtette, hogy Kishegyes, Szeghegy és Bácsfeketehegy egykori vezetői több mint ötven évvel ezelőtt úgy határoztak, hogy a három településnek együtt kell alkotnia egy községet, egymásra utaltan együtt kell élniük. Ezért ilyen alkalmakkor nincs szükség a nagy szavakra és az ígéretekre, csak az eredmények összegezésére, mert akárhányszor politikai súrlódás történt, mindig nemzeti vonatkozást kapott, hiszen a három falu három nemzetet, három vallást jelent egyúttal. Beszédében az ülésen elnöklő Hallgató Imre, képviselő-testületi elnök reményének adott hangot arra vonatkozóan, hogy ha helyreáll az ország gazdasága, a községben is megnyílnak a munkalehetőségek. Köszönetet mondott az intézmények vezetőinek, hogy a szűkös anyagiak ellenére is vállalják a tehetséges fiatalok gondozását, és az egyházaknak is a közreműködést.

A díszülést Dudás Virág Ervin ismert kishegyesi hegedűművész, valamint a kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola diákjai, a bácsfeketehegyi és szeghegyi diákok tették még ünnepélyesebbé.