2024. április 18., csütörtök

Kitüntette Jon Bon Jovit Vilmos herceg

A bajba jutott emberek megsegítéséért végzett munkájáért tüntette ki Vilmos brit herceg Jon Bon Jovit a Kensington-palota gáláján.

Az amerikai rockzenész a Great Britain Youth Inspiration Award elnevezésű díjat kapta, mert alapítványa, a Jon Bon Jovi Soul Foundation sokat tett az anyagi gondokkal küzdő, bajba jutott emberek megsegítéséért.

A díjat a Winter Whites Gala keretében kedden vehette át a zenész. Az eseményt a fiatal hajléktalanokat segítő Centrepoint Organisation rendezte, amelynek fővédnöke Vilmos herceg, II. Erzsébet brit királynő unokája.

A gála mintegy hatszáz vendége egy nem mindennapi előadásnak is szemtanúja lehetett. Jon Bon Jovi Livin' On A Prayer című dalát adta elő gitárkísérettel a színpadon, amikor csatlakozott hozzá Taylor Swift énekesnő és maga Vilmos herceg is. A trónöröklési sorban apja, Károly herceg után második helyet elfoglaló Vilmos Swifttel a refrénnél, „háttérénekesként” vette ki részét a produkcióból.

A gálán részt vett többek között Eliza Doolittle, Tinie Tempah és James Blunt is. A vendégek legalább 500 fontot fizettek az estért, amelynek teljes bevételét a Centrepoint Organisation kapja. Vilmos felesége, Katalin hercegnő nem vett részt a gálán, mivel négyhónapos gyermekükre, György hercegre vigyázott.