2024. április 20., szombat

Nehéz, de sikeres év volt

Évzáró műsort tartott a kishegyesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület

A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan vasárnap este évzáró műsort tartottak a kishegyesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület szakosztályai: táncosai énekesei és szavalói. A közönséget köszöntve Linka B. Gabriella, az egyesület elnöke kiemelte, hogy az egyesület nehéz évet zár, mert a korábbi községi vezetőség megpróbálta bagatellizálni a fiatalok és az egyesület eredményeit, többször kellett újratervezni a munkát, több sérülés is történt, ami szintén hátráltatta a munkát. Köszönetet mondott viszont a helyi közösségnek, amely mindig az egyesület mellett állt.

A nehézségek ellenére a szakosztályokban tevékenykedő fiatalok az idén is szép eredményeket értek el a versenyeken, a Rizgetős együttes pedig a Kárpát-medencében is ismert együttessé vált. Az egybegyűlteket üdvözölte Juhász Bálint, a helyi közösség tanácsának elnöke is. Hangsúlyozta, hogy a pénteken megtartott iskolanap is és az egyesület évzáró műsora is azt bizonyítja, hogy sok tehetséges fiatalunk van s ezt a tehetséget a szakosztályok vezetőinek köszönhetően meg is tudják mutatni. Az egyesület életében meghatározó volt, hogy az idén eljutott Gimesbe, jövőre pedig a gimesiek fognak vendégeskedni Kishegyesen.
A műsor első részében az idén díjat kapott együttesek és egyének léptek fel: a Vackor és a Szelekóta és a Kótyomfitty csoportok, továbbá Kőműves Noémi, Kőműves Csenge, Lengyel Ágnes, Szőke Boglárka, Kurnyák Rajmund és Povazsanszki Róbert versmondók és szólótáncosok. A második részben a Rizgetős együttes mutatta be azt a műsorát, amelyet a Martin György Minősítő Versenyre készített. Az együtteseket a Csalóka zenekar kísérte.