2024. április 23., kedd

Magyar nóta a záróesten

Sikeresnek mondható az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ által hagyományosan megszervezett Petőfi-napok elnevezésű rendezvénysorozat.
– A Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ minden évben hagyományosan megszervezi a Petőfi-napokat, elsősorban azért, hogy a központ szakcsoportjai bemutathassák alkotásaikat, valamint az a célunk, hogy ezzel is felhívjuk magunkra a figyelmet a hagyományápolás fontosságára – nyilatkozta lapunknak a rendezvény kapcsán Ladisity Melinda, a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ elnöke.

A szokásos egyhetes programsorozat java része már lezajlott. Mint Ladisity Melinda elmondta, a kézimunkacsoport és a képzőművészeti szakcsoport alkotásaiból készült kiállítás mellett mindig nagy az érdeklődés az egész napos gyermeknap iránt. – A szerdai nap mindig a gyermekeké, ekkor animátorok foglalkoznak a kicsikkel. A különböző oktató és szórakoztató jellegű szervezett programoknak köszönhetően mindig sok gyermek fordul meg ilyenkor a központban, és azon kívül, hogy jókat szórakoznak, hasznosan eltöltik az idejüket is – emelte ki a központ elnöke, majd hozzátette: – Az idén első ízben hirdettük meg a Petőfi-versek illusztrációjának rajzpályázatát, amelyre több mint 300 alkotás érkezett. A gyönyörű rajzokból készült kiállítás még mindig megtekinthető a központ helyiségeiben.
Ma este 19 órakor kezdődik a Petőfi-napok rendezvénysorozat gálaestje, amelynek keretében a VIVE idei díjazottjai lépnek fel. A nézőközönséget Dékány Imre prímás és zenekara, Szabó Dékány Zsófia, Vitkai Kucsera Ágota, Rajc Vilmos, Molnár Cs. Gábor, Lapcsevics Jovica, Morvai Melinda és Fésűs Mária szórakoztatja. A belépés díjtalan, a szervezők minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak. A programsorozat szombaton este, a hagyományos Erzsébet–Katalin bállal zárul. A jó hangulatról az Atlantic együttes gondoskodik, a szervezők bőséges vacsorával várnak mindenkit. A jegyek elővételben még kaphatók.