2024. április 25., csütörtök
ÚJVIDÉK

Jövőre új buszjárat?

A Limán és a Heréskert városnegyedeket jövőre minden bizonnyal új buszjárat köti össze, az Európa sugárúton már kialakították a megállóhelyeket.
A Városi Közlekedési Vállalatban elmondták lapunknak, hogy az új, 13-as autóbuszjáratnak köszönhetően az utasok gyorsabban eljuthatnak majd az Újtelepről és a Heréskertből a Limánra és vissza. Egyelőre azonban nincsenek meg a feltételek az új járat beindítására. Annak ellenére, hogy a Zombori sugárúton is kialakították a megállóhelyeket, ezen az útvonalon a VKV egyelőre nem tervez autóbuszjáratokat.
– A szakszolgálat folyamatosan követi a város fejlődését, és ezzel összhangban új járatokat vezetünk be – mondta Snežana Jaković, a vállalat sajtószóvivője. Hozzátette, az új járat bevezetéséhez a mostani járatok egy részét is módosítani kell, így jövőre más útvonalon közlekednek majd a 7-es és a 12-es autóbuszok.
Jaković kifejtette, az új járat bevezetéséhez, valamint a két jelenlegi járat útvonalának módosításához megfelelő kapacitásokra van szükség, ezenkívül biztosítani kell a közlekedési feltételeket is.