2024. április 20., szombat

Az utolsó aszfaltréteg még hátra van

A napokban tervezik az aszfaltozási munkálatok befejezését

Modest Dulić polgármester tegnap hivatalosan is megnyitotta Kisradanovác helyi közösségben a Ferenci Ibolya utcát, amely majdnem egy kilométer hosszan kapott aszfaltot. Ennek projektuma már 1963-ban elkészült, de – mint elhangzott – egészen mostanáig nem volt elég pénz arra, hogy meg is valósuljon.

A helyiek tehát ötven évet vártak erre a pillanatra, az utca aszfaltozása azonban még mindig nem készült el teljesen. Még hiányzik az utolsó, azaz a felső réteg, ezt a napokban fogják ráhúzni a már meglevőre, amennyiben az időjárási körülmények megengedik. Tegnap azonban a munkagépeknek se híre, se hamva nem volt ebben az utcában, hétfőtől pedig a meteorológusok előrejelzése szerint havazással lehet számolni, így könnyen megtörténhet, hogy majd csak tavasszal folytatják az aszfaltozást.
A Ferenci Ibolya aszfaltozásának projektuma 20 millió dinárba került, az utca egyike annak a tizenhárom utcának, mely az idei év programjában szerepelt. Snežana Pejčić, a Városépítési Igazgatóság megbízott igazgatónője elmondta, a program megvalósítása a végéhez közeledik, néhány utca már elkészült, és már csak négy olyan utca maradt, ahol az út már csak a felső aszfaltrétegre vár, és véleménye szerint a jövő hétig sikerül befejezni a munkálatokat. Ha mégsem, akkor majd tavasszal kerítenek rá sort, amikor is folytatják a programban előlátott aszfaltozást, mint kiemelte, a felső aszfaltréteghez ugyanis megfelelő hőmérséklet szükséges, mert ha túl hideg van, az a minőség kárára megy.
Jövő tavasszal három útkereszteződés kiszélesítését tervezik, mégpedig az Ante Parčetić, a Boza Šarčević és a Kizur István utcáknál.