2024. március 29., péntek

Györének ír helyett belga

Györe László a zsinórban második nicosiai tornáján győzelemmel rajtolt. A 18 éves zentai a szabadkártyás ciprusi Hrisztosz Hadzsijorgosszal játszott, két játszmában nyert, a második fordulóban pedig a meglepetést okozó, az ír Daniel Glancy ellen nyertes 22 éves és a ranglistán 990. belga Sander Gille-lel találkozik. Ugyanott Peđa Krstin a 2. kiemelt, és első ellenfele a selejtezőből érkezett kanadai Isade Juneau lesz.

A görögországi Retimnóban Miki Janković a rangsorolás nélküli amerikai Danny Fafer ellen kezdett, és könnyen nyert, második ellenfele pedig a 16 éves újonc ukrán Vitalij Scserba, aki a ranglistán a 2017. helyet foglalja el.

A 75 000 dolláros Sarm el Sejk-i női ITF-tornán két magyar és egy szerbiai volt érdekelt. Bukta Ágnes a selejtező utolsó körében szlovákiai lánytól veszített, Jani Réka-Lucának és Jovana Jakšićnak pedig nem kedvezett a sorsolás. A magyar az 1. fordulóra az első kiemelt lett Kaia Kanepit húzta, Jakšić pedig a ranglistán 177. osztrák Melanie Klaffnerrel kezd, győzelem esetén pedig éppen a Kanepi–Jani-meccs továbbjutójával találkozik.