2024. április 24., szerda
VÍZILABDA

Csúcsrangadó Egerben

Erősebb ellenfelet nem is választhatott volna magának az egri pólósok gárdája, mint amilyent kapott a Bajnokok Ligája csoportküzdelmei rajtjára. A magyar csapat a végső győzelemre is főesélyesnek tartott olasz Pro Reccót látja ma vendégül, és alkalma lesz bebizonyítani, hogy van keresnivalója az erős összetételű hatosban, s azt is, hogy az olaszok mégsem verhetetlenek. Elvégre a Pro Recco már bukott is az idei sorozatban, amikor a kragujevaci Radničkitól a selejtező során veszített. A magyaroknak elkelne a rajtgyőzelem, hisz a folytatásban sem vár rájuk sétagalopp. Az A csoportban egyetlen csapatra sem lehet ráfogni, hogy eleve esélytelen a továbbjutást jelentő első három helyre, ezzel szemben a B csoportban két biztos hatos döntős már meg is nevezhető. A két szerbiai csapat idegenben kezd. A kragujevaciak, a csoport fő esélyese, a török Galatasaray otthonába látogatnak. A Partizan is kemény riválissal, a szintén már a zárótornán látott olasz Besciával kezd.

Ma tartják meg az Eurokupa negyeddöntőjének első meccseit, ebben a sorozatban azonban magyar és szerbiai gárda nincs már versenyben.

Bajnokok Ligája, 1. forduló, A csoport: Eger–Pro Recco, Jug–Olympiakosz, Barceloneta–Primorje, B csoport: Galatasaray–Radnički, Brescia–Partizan, Spandau–Oradea. Eurokupa, negyeddöntő: Jadran (HN)–Acquachiara, Mladost–Primorac, Lukoil–Dinamo (M), Posillipo–Dauphins.