2024. április 19., péntek

Eddig 11 autósiskola kapott működési engedélyt

A belügyminisztérium ígéretet tett, hogy felgyorsítja az autósiskolák újrabejegyzési kérelmével kapcsolatos ellenőrzését

Egy hónapos kényszerszünet után a Szerbiában korábban bejegyzett 900 autósiskola közül szerdáig 11 autósiskola szerezte meg a továbbműködéshez szükséges engedélyt, írja a B92. A belügyminisztérium ígéretet tett, hogy felgyorsítja az autósiskolák újrabejegyzési kérelmével kapcsolatos ellenőrzését, hogy minél több autósiskola folytathassa működését. A működési engedéllyel rendelkező 11 autósiskola vezetői szerint a belügyminisztérium szigorúan ellenőrizte, hogy megfeleltek-e az újrabejegyzési feltételeknek.

Az autósiskolák leállását a többi között a közlekedésbiztonsági törvény 351. szakasza okozza, amely kimondja, hogy október 26-án megszűnt az autósiskolák működési engedélye, valamint a gépjárművezetői oktatást szabályozó jogszabály okozza, amely magas feltételeket szabott az autósiskolák újrabejegyzéséhez. Az újrabejegyzési kérelmeket október 24-ig kellett átadni. A 900 szerbiai autósiskolából 300 iskola adta át a kérelmet. Az autósiskolák leállásával 4500 személy munkája került veszélybe, és mintegy 60 ezer leendő sofőr oktatás szakadt félbe.