2024. április 20., szombat

Csillagragyogás Budiszaván

Kálóci Norbert, Molnár Alíz és Vörös Henrietta a hetedik Sulisztár győztesei

Hetedik alkalommal rendezte meg szombaton a budiszavai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület az általános iskolások zenei vetélkedőjét, a Sulisztárt. A szombati rendezvényen összesen 31 diák lépett fel, és Pongó Lajos zenei szerkesztő 150 kiválasztott dala közül énekeltek el egyet-egyet. Ugyanúgy, mint eddig, ezúttal is három kategóriában versenyeztek a diákok.

Telt ház előtt, színvonalas rendezvény: Sulisztár 2013 (Fotó:  Dávid Csilla)

Telt ház előtt, színvonalas rendezvény: Sulisztár 2013 (Fotó: Dávid Csilla)

Az első kategóriában a 8 elsős és másodikos közül az újvidéki Kálóci Norbert győzött, második helyen végzett a magyarországi Sándorfalváról érkező Molnár Abigél, a harmadikon pedig Forró Viktória Újvidékről. E kategóriából került ki a közönségdíjas kis sztár is, ő Szántó Annamária, szintén Újvidékről, valamint a legjobb sztájling, azaz öltözetű versenyző, Lahos Andreasz Temerinből.

A második kategóriában, ahol a harmadikos, negyedikes és ötödikes diákok vetélkedtek, 17-en voltak. Első Molnár Alíz lett Sándorfalváról, második a budiszavai Tamás Gabriella. A harmadik helyet ketten osztották, Lukács Melissza és Sziveri Éva, mindketten Temerinből. Ebben a kategóriában is voltak különdíjasok. A legjobb megjelenésért az újvidéki Gombos Taurát díjazta a zsűri, a szintén újvidéki Kálóci Amáliának volt a legszebb mosolya, a temerini Karanović Jelenának a legszebb dikciója, a legvidámabb fellépőnek pedig az újvidéki Polákovity Emma bizonyult.

A harmadik kategóriában a hatodikos, a hetedikes és a nyolcadikos diákok szerepeltek. A hat benevezett közül (mind lány volt) az első helyen a budiszavai Vörös Henrietta, a másodikon a temerini Hévízi Ivett, a harmadikon pedig a szintén budiszavai Tamás Krisztína végzett.

Amíg a Petrovics Éva, Sanja Bašić, Nagy Csongor, Nagy Flórián és Milanovics Sándor összetételű zsűri munkáját végezte, a közönséget egy gálaműsor keretében a tavalyi Sulisztár győztese, Németh Andrea, Pápista István, a temerini Tinifesztivál többszörös sikeres részvevője, Kaszás Nikolett, ő az idén lép majd fel először a Tinifesztiválon, Nagy Csongor és Nagy Flóriána, valamint az Épp jó tiró (Kaszás Nikolett – ének, Rajsli Rebeka – zongora és Kiss Ákos – dobok) szórakoztatták.

A rendezvény elején a Petőfi Sándor ME elnöke, Milanovics Ottilia köszöntötte a szépszámú közönséget és a részvevőket, majd a műsor végén ő osztotta ki a legjobbaknak a díjakat, okleveleket.

A rendezvényt a Magyar Nemzeti Tanács közbejárásával a Tartományi Oktatási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségi Titkárság, a Tartományi Művelődési és Tájékoztatási Titkárság titkárság, valamint az újvidéki városi művelődési titkárság támogatta.

A diákok felkészítésében összesen 12 felkészítő tanár vett részt.

A Sulisztárról képes riportban és a győztesek bemutatásával bővebben a Jó Pajtás hetilap következő számaiban foglalkozunk.