2024. április 19., péntek

Vasárnap Kukoricamóva Felsőhegyen

Több mint harminc csapatot várnak

Ma és holnap Felsőhegyre a Kukoricamóvára várják a látogatókat. Igaz, a rendezvény kétnaposnak számít, de szombaton csak olyan kísérőprogramok lesznek, mint a biliárd- és parasztsakkverseny, valamint a kukoricacsuhéból készült tárgyak versenye, vasárnap viszont igen gazdag program várja a faluba látogatókat.

Vasárnap reggel fél 8-tól a szabadtéri színpadnál hagyományos disznóvágással kezdődik a nap, majd fél 9-kor a főzők is kanalat ragadnak. Közben 8.45-kor a rendezvényt hivatalosan is megnyitják. A kukoricatörő verseny 9.15-kor kezdődik Gombos József parcelláján a falu alatt. A megmérettetésre több mint harminc csapatot várnak itthonról, Magyarországról és Romániából. A csapatoknak kukoricatörésben, szárvágásban, kúpozásban és a kocsira pakolásban is bizonyítaniuk kell szakértelmüket. Akinek még marad ereje, az délután az egyéni fosztóversenyre is benevezhet.

Az idei rendezvényen is osztályozzák a savanyúságokat, a befőtteket, a lekvárokat (9.30-kor), a tökös gabanyicákat, kocsonyákat és egyéb, alkalomhoz illő kalácsokat (10 órakor), lesz forraltbor- és pálinkaminősítés (11 órakor), és a legnagyobb tököket is lemérik (12.30-kor). A közös ebédre egy órakor kerül sor, közvetlenül utána a főzőversenyen készült ételeket bírálják el, 14.30-tól pedig az egyéni fosztóverseny következik. A szervezők a gyermekekről sem feledkeznek meg, a lurkókat 10.30-tól csutkagóré-építésre és tökvicsori-faragásra várják. Az eredményhirdetés délután 4 órakor lesz.