2024. április 20., szombat

Konferencia az oktatásról

Magyarkanizsa négy testvérvárosának képviselői tanácskoztak

Pedagógusok, diákönkormányzatok képviselői és oktatási intézmények vezetői gyűltek össze Magyarkanizsán pénteken, hogy az oktatás terén átadják egymásnak tapasztalataikat, és véleménycserét folytassanak. Az egynapos szakmai konferenciát az Art Hotel konferenciatermében tartották, a résztvevők Magyarkanizsa négy testvértelepüléséről: Tatáról, Sepsiszentgyörgyről, Kiskunhalasról és Királyhelmecről érkeztek, a program pedig az Európa a polgárokért uniós pályázatból valósult meg.

– A pályázat értéke 110 ezer euró, amit olyan programok szervezésére fordítunk, amelyek a község számára is hasznosak. Ebből a pénzből valósult meg eddig egy nyári tábor, az újkenyér-ünnep, a községnapi rendezvény, valamint az úszó- és futómaraton is. A program részei a szakmai műhelymunkák, melyeknek témáit úgy válogattuk össze, hogy valamilyen módon kapcsolódjanak az oktatáshoz – nyilatkozta Nyilas Mihály polgármester, aki maga is részt vett a konferencián.
A Tisza Menti Információs Fejlesztési Központ is részese a nagyszabású programnak, a nyári tábor után ők szervezték meg a tanácskozást is.
– A konferencia az európai uniós tapasztalatok átvétele miatt is fontos a községnek, hiszen a négy ország közül egyedül Szerbia nem tagja még az uniónak. Azáltal, hogy megismerjük az ő intézményeik működését, remélhetőleg hasznosíthatjuk tapasztalataikat a jövőben – mondta Fejsztámer Róbert, az információs és fejlesztési központ igazgatója.