2024. április 23., kedd

Jövőre elkészül a buszállomás

Aszfaltozási munkálatok a magyarkanizsai községben

Befejeződött a buszállomás munkálatainak első szakasza – tudtuk meg Csikós Lászlótól, a magyarkanizsai község kommunális ügyekkel megbízott tanácstagjától. A leendő buszállomás kiaszfaltozása befejeződött, a tervek szerint jövőre felépül az állomás épülete is.

– Egy hatvan centi mély alapot ástunk, amelyet homokkal és zúzott kővel töltöttünk fel. A munkálatok második szakaszában épül fel majd a 135 négyzetméteres várócsarnok, amelyben a jegyárusító tolóablakok mellett újságos- és pékbódé is helyet kap – mondta Csikós. – A munkálatok március 1-jén kezdődnek, és a tervek szerint június elejétől már az autóbusz-forgalom is itt fog lebonyolódni. A várócsarnok mellett hat peron épül majd, ebből a második szakaszban két megállóhelyet fogunk befedni, hogy az utasok rossz idő esetén is tető alatt várakozhassanak. A további tervekben szerepel természetesen a többi peron lefedése is, ami várhatóan 2016-ra készül el. A buszállomás üzembe helyezésével, azaz jövő év júniusától a Cnesa és a könyvtár épülete előtti buszmegállók megszűnnek.

Ezenkívül az Orom és Velebit közötti út aszfaltozási munkálatainak első fázisa is befejeződik a napokban.
– Az M24-es út egy szakaszáról van szó: a nyolcvanas évek végén itt gyenge szerkezetű alapra épült egy három méter széles műút. Ezt az utat 2012-ben leminősítették, áthelyezték az önkormányzat hatáskörébe. 11,5 millió dinár költségből ezt az utat most kiszélesítettük 5,5 méterre, így két autóbusz is elfér egymás mellett. Ez a munkálat is három részből áll. A harmadik fázis, amelyben egy koptatóréteggel is bevonjuk az utat, 2015-ben készül el – hallottuk Csikós Lászlótól.