2024. április 25., csütörtök

Tizenhétmillió dinár kis- és középvállalkozóknak

Miroslav Vasin: Úgy gondolom, az állami szubvenciókra szükség van

2013 augusztusában a kis- és középvállalkozók számára meghirdetett pályázatok nyerteseinek kiosztották tegnap Újvidéken a támogatás első részét. Miroslav Vasin gazdasági, munkaügyi, foglalkoztatási és a nemek egyenlőségéért felelős tartományi titkár fogadta a báni palotában a vállalkozókat, majd ünnepélyes keretek között aláírtak 24 szerződést és 2 előszerződést.

A pályázat összértéke 17 549 900 dinár, ebből 10 549 900 dinárt nagyberuházásokra, felszerelésre és gépezetre, 7 000 000 dinárt pedig az újratermelési anyag beszerzésére fordítanak. A támogatásokkal a tartományi kormány serkenteni kívánja a termelői tevékenységet Vajdaság területén. Azok a vállalkozók, akik teljesítették a feltételeket, mint például a célelszámolási számla és a garanciák vállalása, részt vehettek a pályázaton.

– A Gazdasági, Munkaügyi, Foglalkoztatási és a Nemek Egyenlőségéért Felelős Tartományi Titkárság 17 és fél millió dináros támogatással serkentené a kis- és középvállalkozókat. Negyvenöt projektum támogatását hagyta jóvá, viszont 55 tervezetet ezúttal nem tudtunk anyagilag támogatni – számolt be az újságíróknak Miroslav Vasin tartományi titkár.

A pályázók nagy száma azt mutatja, hogy a tartományban sok a kreatív, jó ötletekkel és potenciállal rendelkező vállalkozó. Azok, akik ez alkalommal nem tudtak támogatáshoz jutni, jó eséllyel pályázhatnak a következő év tavaszán. Az idén 43 kisvállalkozás megnyitását támogatta a tartományi kormány, és így mintegy 2200 új munkahelyet sikerült teremteni, ismertette Vasin.

A tartományi gazdasági titkár kitért az állami szubvenciók szükségességének kérdésére is, amely a gazdasági tárca élén történt miniszterváltással vált központi témává.

– Úgy gondolom, hogy az állami szubvenciókra szükség van, más kérdés, hogy miként lehet ellenőrizni rendelteltetésszerű felhasználásukat – mondta.