2024. április 19., péntek

Díjkiosztás az adai könyvtárban

Az intézmény napját ünnepelték

Rendkívül színvonalas alkotások érkeztek az adai Szarvas Gábor Könyvtár napja alkalmából a község óvodásai és általános iskolás diákjai számára meghirdetett irodalmi és képzőművészeti pályázatra, amelynek ünnepélyes eredményhirdetését, valamint a képzőművészeti alkotásokból készült kiállítás megnyitóját kedden tartották meg a könyvtár képtárában.

A díjátadóval egybekötött kiállításmegnyitón Csonka Áron, a könyvtár igazgatója köszöntőjében elmondta: a pályázat kiírásával az volt az elsődleges céljuk, hogy segítségével megpróbálják közelebb hozni az intézményt a gyermekekhez és a fiatalokhoz is. Hangsúlyozta, éppen ezért külön öröm számukra az, hogy a pályázat népszerűsége felülmúlta az előzetes várakozásaikat, hiszen a község óvodásai és általános iskolás diákjai összesen százharmincnál is több képzőművészeti alkotást, valamint közel negyven irodalmi munkát küldtek be.
Az óvodások között a zsűri Gecse Lénárd rajzát ítélte a legszebbnek, a második díjat pedig Boldizsár Dánielnek ítélte oda a bírálóbizottság. Az általános iskolák alsós diákjainak mezőnyében Bogićević Annának, az adai Cseh Károly Általános Iskola negyedik osztályos tanulójának és Virág Borbála másodikos diáknak az alkotása bizonyult a legszebbnek, második díjban Zsótér Ágnes, a Szarvas Gábor Könyvtár képzőművészeti csoportjának elsős tanulója és Kazinczi Beáta, a Cseh Károly iskola negyedikes diákja, harmadik díjban pedig Kéki Anna, az adai iskola másodikosa, valamint ugyanennek az oktatási intézménynek a két harmadikosa, Király Csongor és Csonka Márton részesült. A bírálóbizottság különdíjjal jutalmazta a könyvtár képzőművészeti csoportjának tagjait: Apró Fruzsinát, Csuvik Sárát, Kaszás Anikót, Könyves Fannit, Miklós Tímeát és Miklós Dittát.

Az irodalmi pályázaton az alsósok között az első díjat Branislav Bogojević, a moholi Novak Radonić Általános Iskola negyedik osztályos tanulója és Маgó Réka, a moholi iskola harmadikos diákja, a második díjat Šević Sanja, a moholi iskola negyedikese és Csúri Lilla, az adai általános iskola harmadikosa, a harmadik díjat pedig Gruborović Jovana, a moholi iskola negyedikese és Gálik Ádám, az adai iskola harmadikosa érdemelte ki. A felsősök mezőnyében a Cseh Károly iskola diákjai bizonyultak a legjobbaknak. Az első helyezést a hetedikes Almádi Ágnes, a másodikat a nyolcadikos Vastag Krisztina, a harmadikat pedig a hatodikos Muzslai Anikó kapta.

A díjátadót követően Csonka Áron elmondta, hogy a jövőben is különböző programok segítségével szeretnék népszerűsíteni a gyerekek és a fiatalok körében mind az olvasást, mind magát a könyvtárat. Célul tűzték ki az olvasói igazolvány program elindítását, valamint a könyvtár gyermekrészlegének további fejlesztését is.