2024. április 23., kedd
NŐI LABDARÚGÁS

Dobogón a Metalmania

Az elmúlt hétvégén zárult az idény a II. női liga északi csoportjában. A kilenccsapatos mezőnyben a Tisza menti régiót két együttes, a magyarkanizsai Metalmania és a moholi Rubin képviseli.

A 2013/2014-es szezon első felében a több sikerélmény a magyarkanizsai csapatnak jutott, amely ugyan rosszul, két vereséggel kezdte a bajnokságot, utána azonban belendültek Vajda Fángyó tanítványai, és a végén csak rosszabb gólkülönbségük miatt szorultak a harmadik helyre. Az idegenben több értékes győzelmet is arató Metalmania legjobbja a csapatkapitányi karszalagot viselő Balázs Bettina volt, aki az őszi idényben tizenegyszer vette be az ellenfelek kapuját. A magyarkanizsaiak az őszi zárófordulóban a zsablyai Bačka otthonában vendégszerepeltek, ahol Balázs mesternégyest ért el, nagyban hozzájárulva így csapata 4:1-es győzelméhez.

A moholi lányoknak már nem ment ilyen jól a játék, Barta Ottó csapata ugyanis az utolsó forduló előtt az utolsó helyen állt, öt vereség mellett mindössze egy győzelemmel és egy döntetlennel. A zárófordulóban azonban megemberelték magukat a bordó mezesek, és hazai pályán Csernyák Anita, valamint Bóka Klaudia góljaival legyőzték a Kikinda csapatát. Csernyákék második győzelmüknek köszönhetően elmozdultak az utolsó helyről, és a 8. pozícióról várhatják a tavaszi folytatást.