2024. március 28., csütörtök

A közösség világító lámpásai

Zentán közös rendezvénnyel ünnepelték a pedagógusnapot

A zentai Művelődési Házban péntek este közös rendezvénnyel ünnepelték a pedagógusnapot a község oktatási intézményeinek dolgozói. Az alkalmi műsort követően az óvoda, az általános iskola, a zeneiskola, valamint a négy középiskola vezetői átadták az intézményeikben tíz, húsz vagy harminc éve munkaviszonyban lévő dolgozóknak a jubileumi díjaikat.

Az ünnepségen Ceglédi Rudolf polgármester köszöntőjében a pedagógusi hivatás fontosságát hangsúlyozta:
– A tanulmányai során bizonyára mindenki találkozott olyan tanítóval, tanárral, aki példát mutató cselekedetével vagy tudásával akár az egész életét meghatározta. Miközben elmerengünk a kedves emlékeken, gondoljunk arra is, hogy nincs még egy olyan hivatás, ahol ilyen sok sikerélmény érheti az embert, ahol ilyen nagy hatása van a kimondott szónak. A pedagógus munkáját megannyi hálás gyermekmosoly kíséri, de sajnos alkalmanként meg kell küzdeniük a kudarccal is. Hasonlíthatnám a pedagógusi munkát a sokáig tartó, csendes esőhöz, amely lassan áztatja a földben megbúvó magokat, amelyek később termőre fordulnak – emelte ki Ceglédi Rudolf. – Aki a pedagógusi hivatást választja, egy életre elkötelezi magát, hiszen ez a pálya sokkal többet követel annál, mint megtartani a napi kötelező órákat. A tanügyben dolgozókat a nemzet napszámosainak is szokás nevezni, én viszont úgy gondolom, inkább utat mutató lámpások ők, a közösség világító lámpásai. Mivel a gyermekeink sorsa van a pedagógusok kezében, az önkormányzat továbbra is figyelemmel kíséri, és lehetőségeihez mérten támogatja, segíti az oktatás, a pedagógusok, a község iskoláinak helyzetét – mondta Ceglédi Rudolf.

Az ünnepség folytatásában a zeneiskola diákjai és tanárai, majd a Midnight Táncklub táncosai léptek színpadra, ezt követően pedig a községbeli oktatási intézmények vezetői átadták az intézményükben tíz, húsz vagy harminc éve munkaviszonyban lévő dolgozóknak a jubileumi díjaikat.