2024. április 16., kedd

Zabos Regina és Virág Anna a nyertes

Adán lezajlott a IV. Tehetségek Fesztiválja zenés-énekes verseny

A helyi Dobosok és Művészek Klubja vasárnap este negyedik alkalommal rendezte meg Adán a színházteremben a Tehetségek Fesztiválja elnevezésű zenés-énekes tehetségkutató versenyt, amelyen 15 és 30 év közötti fiatalok vettek részt. A fesztiválra huszonkét személy jelentkezett egy-egy énekes videóval. Ezek közül a közönség választott ki három résztvevőt Facebook-szavazáson, valamint a szakmai zsűri további tizenhárom fellépőt a fesztiválra.

A vasárnapi rendezvényen így összesen 16 fiatal énekes és zenész lépett föl énekkel és hangszeres produkcióval, mégpedig: Aleksza Annabella, Bajúsz Krisztina, Bíró Mónika, Borsos Dóra, Csonka Balázs, Jovana Vejnović, Kurcinák Arnold, Miklós Adél, Molnár Csikós Gábor, Nagy Zoltán, Nikola Sunajko, Pejin Andrea, Tasi Szabina, Varga Ágota, Virág Anna és Zabos Regina. A versenyzők Temerinből, Csantavérről, Muzslyáról, Bácsgyulafalváról, Zentáról, Óbecséről, Gunarasról és Adáról érkeztek, majd telt ház előtt mutatkoztak be a helyi színházteremben, legalább négyszázan voltak kíváncsiak a szereplésükre.
A versenyzők produkciót négytagú szakmai zsűri osztályozta, amelynek tagja volt Fehér Nóra, a Kormorán zenekar énekese, Blaho Attila, a Harcsa Veronika Quartet zongoristája, Károlyfalvi Krisztina énekművész, a Szegedi Nemzeti Színház tagja, valamint Kaszás László előadóművész és művészeti iskolaigazgató.

A verseny végén Kaszás László elmondta: gratulál a fellépőknek, mert nagyon nehéz dolga volt a zsűrinek a döntés meghozatalakor, mivel a fiatalokat annyi jó zenei hatás éri mostanság, hogy rengeteg jó énekessel találkoztak. Továbbá ismertette a zsűri döntésének kritériumait is, ezek között szerepelt az éneklés tisztasága, az előadásmód, a pontos ritmus, a szövegérthetőség és a dalválasztás. Végül kihirdette a végeredményt, amely szerint az idei fesztivált és az ezzel járó 20 000 dináros fődíjat Zabos Regina csantavéri tanuló nyerte meg, aki Jane Monheit Cheek to Cheek című dalát adta elő.

A fesztiválon szavazott a közönség is, amelynek tetszését legnagyobb számban Virág Anna adai tanuló produkciója nyerte el, a zsűri véleményével egyetértésben. A közönségdíjas énekes Zaz Les Passants című zeneszámát adta elő, és sikeres szereplésével egy táblagépet nyert. A szegedi Our Sound Record Studio jóvoltából különdíjban részesült a győztes és a közönségdíjas is. Zabos Regina 20 órás, Virág Anna pedig 10 órás hangfelvételi időt nyert az említett hangstúdióban. A zsűri különdíjában részesült két zentai versenyző is: Varga Ágota énekes, aki Peggy Lee Fever című zeneszámát adta elő, valamint Nikola Sunajko egyetemista, aki Frank Sinatra My Way című dalával lépett fel.

A fesztivál szünetében felléptek az adai Dobosok és Művészek Klubjának zenészei két feldolgozással és filmzenét tartalmazó egyveleggel, valamint Fehér Nóra énekelt egy Kormorán-dalt.