2024. március 28., csütörtök

Ebéd puskagolyóval

Továbbra sem tudni, hogy a 67 éves Dragomir M. miért lőtt rá vasárnap az ebédjét házhoz szállító férfira és a rendőrségre

A kraljevói Felső Ügyészség hétfőn 48 órás őrizetet rendelt el a metikoši Dragomir M. (67) számára, aki vasárnap kora délután rálőtt egy ételkiszállítóra, valamint egy rendőrre. A férfit minősített emberölési kísérlettel és engedély nélküli fegyvertartással gyanúsítják, nyilatkozta Avram Antonijević ügyészhelyettes, majd elmondta, hogy D. M. hallgatással védekezik.

A férfi vasárnap eddig ismeretlen okok miatt rálőtt az ebédjét házhoz szállító férfira, aki lábsérülést szenvedett. D.M. ezután elbarikádozta magát házában, majd néhány órával később géppuskával nyitott tüzet a helyszínen tartózkodó rendőrökre. Az egyik rendőrnek megsérült a keze. Ezután érkezett meg a tetthelyre a Belügyminisztérium Terrorelhárító Egysége. Többórás tárgyalást követően D. M. az esti órákban adta fel magát a rendőrségnek.

Az ételkiszállító azt állította, hogy D. M. házában egy holttestet látott. A helyszínelést követően kiadott rendőrségi közleményből azonban kiderül, hogy a gyanúsított házában nem találtak holttestet. Ezt Antonijević ügyészhelyettes is megerősítette, valamint elmondta, hogy az ebédlőasztalon alkoholos italok üres üvegeit találták, a ház helyiségeiben pedig több lőfegyvert és nagyobb számú töltényt sikerült fellelniük. A gyanúsítottól vért vettek, hogy megállapítsák, mennyire volt ittas állapotban, fűzte hozzá Antonijević.

A Lepi Bor étterem tulajdonosa már korábban elmondta az újságíróknak, hogy D.M. akkor is meglehetősen ittas állapotban volt, amikor az ételkiszállító megérkezett az étellel. D. M. rendszeres vendég az étteremben, eddig soha nem voltak vele gondok, tette hozzá a tulajdonos.

A helyiek tudtak arról, hogy D. M. pisztolyt és géppuskát is tart otthonában. A férfi tíz éve özvegyült meg, azóta egyedül él, gyermeke nincsen. Korábban Németországban dolgozott, és a helyi viszonyokhoz képest igencsak gazdag, nyilatkozták a falubeliek, majd azt is elmondták, hogy D. M. sokat segített anyagilag a falunak és az embereknek. Az utóbbi időben elkezdett rettegni, hogy valaki majd kirabolja, ezért házát magasfeszültségű drótkerítéssel vette körbe, térfigyelő kamerákat szereltetett fel, valamint kétszeresen golyóálló bejárati ajtót építtetett be, derül ki a helyiek elbeszéléséből.