2024. április 20., szombat

Megrúgta diákját egy tanár

Fegyelmi eljárást indítottak Ašir Rebronja Novi Pazar-i történelemtanár ellen, mert megrúgta egyik diákját. Az incidensről az áldozat, Senad Lekpek édesanyja számolt be a helyi sajtónak. Elmondta, a tanár azért rúgta meg a gyermeket, mert az a második óra szünetében egy játéklézerrel célba vette osztálytársát. Az anya szerint a gyermeke osztálytársai figyelmeztetésekor azonnal befejezte a játékot. A diák háttal állt a tanárnak. Az anya hozzátette, hogy a történelemtanár először figyelmeztette a fiát, hogy megrúgja, majd meg is tette. Mint megjegyezte, mások is arról számoltak be, hogy a szóban forgó tanár már egyszer megütött egy diákot. Senad Lekpeket azonnal kórházba vitte a családja. Az orvosok a gyereken nem találtak súlyosabb sérülést, csupán egy karcolást, de ettől függetlenül az édesanya feljelentette a történelemtanárt.

– Lehet, hogy bűnös volt a fiam, de a tanárnak nem állt jogában megrúgni. Egyest kellett volna neki adnia, vagy ki kellett volna őt zavarnia az osztályból – érvelt az édesanya.

Muradija Klimenta, az iskola pszichológusa beszámolt arról, hogy a szabályokkal összhangban meghallgatta a diákokat és a tanárokat, valamint az iskolaigazgató megismertette az üggyel az iskolatanácsot, majd fegyelmi eljárást kezdeményezett a történelemtanár ellen. A pszichológus szerint a történelemtanár az iskola felelősségteljes és lelkiismeretes dolgozója, aki kifejezetten jó kapcsolatot ápol diákjaival, ezzel szemben az áldozat nem épp a legjobb teljesítményű és rossz magaviseletű tanuló.