2021. szeptember 23., csütörtök

Harminc guggolásért ingyen utazhatnak a moszkvai metrón

Harminc guggolásért ingyen lehet utazni péntektől a moszkvai földalattin.

Az automata pontosan mérni fogja a teljesítményt, nem lehet csalni
Az automata pontosan mérni fogja a teljesítményt, nem lehet csalni

A moszkvai metróvállalat az Orosz Olimpiai Bizottsággal közösen szervezte meg az akciót. A Visztavocsnaja (Kiállítási) metrómegállónál felállított automata azoknak ad ki ingyenjegyet, akik vállalják a tornát.

Mivel egy metrójegy 30 rubelbe kerül, a guggolásból is harmincat kell teljesíteni. Az automata pontosan mérni fogja a teljesítményt, nem lehet csalni – figyelmeztettek a moszkvai metró sajtószolgálatánál.

Az Olimpiai változások címet viselő akció december 3-ig tart, és csak a Visztavocsnaja megállóban állítanak fel egy ilyen automatát, ami érthető, hiszen a hivatalosan 12 milliós lakosú orosz fővárosban naponta százezrek utaznak metróval.

A február 7-én kezdődő téli olimpiát megelőző rendezvények középpontjában az október 7-én kezdődött fáklyás staféta áll. Az olimpiai lángot az ötkarikás játékok történetében a leghosszabb és a legkülönlegesebb úton juttatják el a dél-oroszországi Szocsiba.

Csütörtökön a téli olimpia jelképét a Nemzetközi Űrállomásra is felvitték, a láng pedig ezzel egy időben az Északi-sarkvidékhez közeli Norilszk városba érkezett, ahol a mínusz 27 fokos hideg ellenére 8 kilométert futottak a fáklyavivők. A helyi futballcsapat tagjai pedig arra vállalkoztak hogy a zord időben posztócsizmában focizzanak a téli olimpia lángja tiszteletére.