2024. április 19., péntek
MAGYAR LABDARÚGÁS

Feltámadt a Fradi, gödörben a Videoton

A magyar sajtó Jupp Heynckesról álmodik a magyar kapitányi poszton

Változatos, érdekes mérkőzéseket hozott a magyar labdarúgó-bajnokság legutóbbi, 13. fordulója. Kezdődött a várva várt Diósgyőr–Ferencváros rangadóval, amelyen a miskolci csapat könnyeket csalt Ricardo Moniz szemébe. A hazaiak ugyanis két Diósgyőr-mezt árverésre bocsátottak, egyet a rákbetegséggel küzdő Rakaczki Bence, egyet az infarktuson és amputáláson átesett Akeem Adams javára.

A meccsen a sorozatban kilenc bajnokit veretlenül megvívó DVTK kezdett jobban, már az első percben vezetést szerzett, ám a zöldek feledtetve az elmúlt egy hónap sikertelenségét 4:1-re fordítottak. A meccset követően Moniz a tévében nem is tudott nyilatkozni, Adams mezét szorongatva a kamerák előtt sírta el magát.

Nem tudtunk választ adni a Ferencváros nyomására, nem tudtuk megállítani őket, és a játékunkat sem találtuk. Kicsit fejben elfáradtunk, a sikert és a vereséget is el kell tudni viselni. Kilenc meccs után ki lehet kapni, de nyilván fáj, hogy éppen az FTC ellen” – nyilatkozta Tomislav Sivić, a hazaiak edzője. Az új sorozatot Pécsen lehet megkezdeni, a hazaiak nagyon kiszámíthatatlanok, eddigi két otthoni győzelmüket a második Debrecen, illetve a sereghajtó Kaposvár ellen aratták.

Kérdés, hogy a Kaposvár meddig lesz utolsó, Prukner László csapata ugyanis a sorozatos pofonok közepette előbb 1:1-et játszott a Fradival, majd néhány napja 1:0-ra verte a listavezető Videotont. Ennek ellenére Győrben nem esélyesként lép majd pályára.

A Videoton gödörben van, zsinórban aratott négy győzelem után előbb a Honvéd győzött a Sóstói Stadionban, majd jött a kaposvári pofon. José Gomes edző ugyan elégedetlen, de az utóbbi zakót inkább a játékvezető nyakába varrta a meg nem adott és a megítélt büntetők miatt. Talán pénteken az újonc Mezőkövesd ellen nem lesznek már ilyen gondjai.

Nagy meglepetést okozott az Újpest is, főleg Nebojša Vignjević edzőnek, aki mozdulatlanul és hüledezve nézte, ahogy csapata a 12. percben már 0:3-ra állt a Debrecen ellen, és a végén 1:4-es vereséget szenvedett. Kabát Péter bevallotta, hogy ha nem sikerül megerősíteni a keretet télen, akkor baj lesz, de a szurkolók is rettegnek az NB II.-től. Ráadásul a hétvégi, kecskeméti túra se olyan, mint régen, ebben is simán benne van a vereség lehetősége.

A forduló két rangadóját Budapesten játsszák, szombaton a 13. MTK a 6. Honvédot fogadja, és bár a legutóbbi négy egymás elleni bajnokit a hazaiak nyerték, a tabellára pillantva nem ők az esélyesek.

Sokkal nagyobb csatát ígér a Haladás Puskás stadionbeli vendégjátéka, mert két azonos pontszámmal rendelkező negyedik és ötödik helyezett csap össze, és a Fradi-szurkolók is nagyon készülnek. No, nemcsak a győzelemre, hanem állítólag egy új dallal vagy rigmussal, amelyben Devecseri Szilárd amszterdami öngóljára emlékeznének.

A hét híre azonban mégis a válogatotthoz kapcsolódik: miközben felröppent már Paulo Sousától kezdve Robert Prosinečkin át sok szakembernek a neve a kapitányi posztot illetően, a Nemzeti Sport szerint Jupp Heynckest is megkereste az MLSZ vezetősége. Kíváncsiak lettünk volna a Bayernnel tavaly minden létező trófeát begyűjtő, éppen szabadságát töltő edző arcára, amikor meghallotta a hírt. Már ha történt egyáltalán kapcsolatfelvétel.

A 14. forduló programja

November 8., péntek: Videoton–Mezőkövesd (19 óra)

November 9., szombat: Debrecen–Puskás Akadémia (14 óra), Pápa–Paks (16 óra), Győr–Kaposvár (16 óra), Pécs–Diósgyőr (18 óra), MTK–Honvéd (20 óra)

November 10., vasárnap: Ferencváros–Haladás (16.30), Kecskemét–Újpest (18.30)