2024. április 25., csütörtök

Sportszerekre 3,7 millió dinár

A moholi sportcsarnok avatása december végére várható

Befejeződött a moholi sportcsarnok építése, miután tíz nappal ezelőtt megtörtént az elvégzett munkálatok hivatalos átadása-átvétele is – tudtuk meg a beruházó helyi Novak Radonić Általános Iskola igazgatójától, Snežana Došićtól.

Folyamatban van a működési engedély megszerezéséhez szükséges dokumentumok összegyűjtése is. Továbbá hamarosan megtörténik a létesítmény felszerelése is, miután időközben az iskola és a társberuházó adai önkormányzat is külön-külön lefolytatta a közbeszerzési pályázatot, majd leszerződtek a sportszereket szállító cégekkel. Az iskolaigazgató elmondta, hogy a helyi önkormányzat 1,7 millió dinár értékben írt alá szerződést sportszerek vásárlására, köztük kézilabda- és focikapu, bordásfal, védőháló, magasugró szivacs, eredményjelző tábla, fali kosárlabdapalánk, valamint az öltözők felszerelésére.
– Az iskola 2 millió dináros támogatást kapott a sportcsarnok felszerelésére a Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárságtól – magyarázta Snežana Došić.

– Meghirdettük a közbeszerzési pályázatot, ami bizonyos gondok miatt elhúzódott, és végül november 4-én írtuk alá a szerződést a sportszerek beszerzéséről az óbecsei Miravas céggel, amelytől a mennyezetre felfüggeszthető elektromos vezérlésű kosárlabdaállványt és -palánkot, valamint további kosárlabdapalánkokat, röplabda-felszerelést, gyűrűt, kötélhágcsókat és kötéllétrákat, dobbantót, magasugrókészletet, kézilabdakapu-hálót, valamint svédszekrényt vásárolunk. Mivel sikeresen bonyolítottuk le a közbeszerzési pályázatot, így a rendelkezésre álló összegből megmaradt valamivel több mint 700 000 dinár, amiből áfa nélkül mintegy 600 000 dinárt költhetünk újabb sportfelszerelés vásárlására. Többek között különféle labdákat veszünk kisebb és nagyobb gyerekek számára, valamint karikát, ugrálókötelet, labdaszekrényt, bakot, gerendát, svédpadot, ugródeszkát és szőnyeget. Ezek után egy korszerűen felszerelt tornatermünk lesz, amely a minőséges testnevelés-oktatást és az iskolai sport fejlesztését szolgálja – közölte az iskolaigazgató.
A sportcsarnok kiépítése 127 millió dinárba került, és állami támogatásból finanszírozta a beruházó moholi Novak Radonić Általános Iskola és a társberuházó, az adai önkormányzat, amely a községi büdzséből is hozzájárul a létesítmény felszereléséhez. Az iskolaigazgató elmondta, hogy az 1782 négyzetméteres sportcsarnokot rendben is kell tartani, ezért kérelmezték az oktatásügyi minisztériumnál, pontosabban a nagybecskereki iskolaigazgatóságnál négy takarító és egy gondnok felvételét az intézménybe. Snežana Došić megjegyezte: a döntés nagyobbrészt a pénzügyminisztériumtól függ, és nem az oktatási tárcától. Reményei szerint azonban legalább két takarító alkalmazását engedélyezi a minisztérium, miután a normatíva alapján 450 négyzetméterre kell, hogy jusson egy takarító.

A sportcsarnokavató pontos időpontját egyelőre nem tudni, mert a sportszerek felszerelése is időt vesz igénybe, de az igazgató bízik abban, hogy december 20-a körül megtörténhet. Mint mondta, az avatóünnepség előkészítésére és lebonyolítására már felállítottak egy csapatot, mivel méltóképpen szeretnék megünnepli ezt a Mohol számára jelentős eseményt.